måndag 6 december 2021

Svenska Hjältar

 Svenska Hjälte galan. Cirkus. Inspelning och under ledning Kristin Kaspersen. Klart en stor upplevelse att få vara med. Och dessutom få vara så nära en riktig hjälte. Najiba Mansouris utnämning. Mycken kändiselit i juryn. Så då måste det ju ha hamnat rätt. Har alltid haft en stor förkärlek till Antje Jackelén. Förnuftig och ett ständigt stort föredöme. Sunt förnuft måste få leda långt och i henens fall till biskops ämbetet. Men många blandade excellenser.

Janne Andersson har tydligen något med fotboll att göra. Samma gäng som Pelle Olsson försöker stödja så de får ytterligare en säsong i allsvenskan. Halmstads BK. Plus då att Janne A har ytterligare ett uppdrag numera. Att föra landslaget till den stundande VM turneringen. Och så då hedersuppdraget vara en av jurymedlemmarna.

Så där fanns flera jurymedlemmar. Kodjo, Marika Carlsson, Daniel Norberg, Michael Bydén, Hanna Ferm, Anders Bagge. Lite bredvid syftet möjligen? Anmäla mig till Bagge och nästa års Idol föreställning.

Lång utflykt, med mycket sen hemkomst. Fast det är fullständigt klart att det känns mycket väl satsad tid at uppvakta vår egen hjälte från Sandviken. Och så kommer det ju sändas i TV4 också. 17 december klockan 20.00 är det blott att slå sig ned i fåtöljen och följa tillställningen. Och konstatera att det som hände verkligen hände i verkligheten också.

Denna gång med utan ha uppdraget ratta bussen. Undrar hur många arrangemang, tillställningar jag kört till under årens lopp. Såväl i Sverige som internationellt. Så mycket teckna ned och föra in skriftligen i minnets arkiv.

Utan behov av att ratta själv så gavs det möjlighet bygga varaktiga kontakter i passagerarlistan. Och den gruppen hyperintressant och bestående av alla möjliga personligheter. Med Rafi som färdledare. Bara det!

Känslosamt. Läsa om den där adoptionen för så många år sedan. Sveriges då allra bästa ishockeydomare Christer Carlsson tillsammans med fru adopterade barn från Sydamerika. Men då var inte alla papper klara. Så resan fick skjutas upp. Därmed slapp de resan som slutade med flyghaveri i Madrid. 200 personer på planet. Endast 11 överlevare. Länge sedan 1983 men tårarna trängde fram ändå. Möjligen väl blödig. Möjligen at händelsen kring m/s Estonia tränger sig fram. Samtidigt känns det också bra – att ha så nära till äkta känslor. Slippa spela känsloupplevelser och istället vara en del av de känslor som ett pumpande hjärta bidrar med.   

Känslor som väller in till och från – men närmast permanent. Olika fall av Covid -19. Nya vågor, senast under namnet omikron. Nya restriktioner. Vad vi vågar, vad vi riskerar. Vad är klokt göra och klokt avstå ifrån. Frågor som följt oss så länge och från en dag till annan växer i omfattning.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar