söndag 26 december 2021

Fyra härliga skott

 

Skott, klart positivt ha. När det delas ut av Brynäs egen Scott. Skott, värdefullt kunna avlossa vid öppet skottfält. Under bland annat älgjakt. Skott i olika former för att fira det nya året. Men skarpladdat inne på villaområde. Helt förkastligt. Som det uppenbart var igår kväll i Forsbacka. Verkar utifrån som en gängrelaterad uppgörelse. Borde finnas andra arenor för den typen av uppgörelse. Eller hellre någon annanstans – på en annan planet. Fast kanske än viktigare – om alla kunde ge fasen i att köpa narkotika så försvann det mesta av den finansiering som kriminaliteten så aktivt slåss om.

Mellandag, men ingen mellanmjölk. Mjölken är absolut för det mesta lättmjölk. Om det blir mjölk över huvud taget. Skulle väl vara till julgröten i så fall. En lugn dag. Borde kunnat ge mig på något mer matnyttigt. Men latheten tog helt klart överhanden.

Inte helt tänd på att delta. Men när jag väl vandrat över skolgården och tog plats i tabata gruppen så ångrade jag det icke. Inte den tuffaste träningen idag. Men all rörelse ser jag som positivt. Och mer eller mindre nödvändigt för min egen hälsa. Och någon måste ju vara äldst även i denna grupp. Ingen har ju pratat om bästa-före-tiden här. Inget regionalt nomineringsgruppssyndrom härvidlag.

En dag med respekt, som för alla andra dagar. Och tydligen förkylning i Österbor. Så förberett besök och lunch där borta fick ställas in. De skulle tydligen på egen provtagning själva. För att förvissa sig om att det inte var någonting av det som grasserar i världen.

Slentrian att placera sig själv framför TV apparaten bästa tiden på dagen och titta igenom en helt ointressant långfilm! Bedrövligt. Trött och likgiltig på soffan. Blandade sömndruckenhet med avmätt tittande.

Aldrig känt mig attraherad av att åka runt, runt på sjön med personbil. Gasa, sladda, bromsa, leka. Och försöka låta. Primitivt lekande som uppenbart en del attraheras av. Fanns några brummande lekande där nere idag också. Lukt kunde de ju sprida i alla fall.

Hyfsad längre promenad. Efter sjön mot Lundlandet. Tomtasvägen – helgen till ära. Och vända upp på Hedkarlbyvägen. Första inslinkningen på ICA. Blev ett antal kilometrar i benen, men i slow fox. Inte att förringa. Klassisk dans från läromästaren Gerhard Gustavsson.     

Rena rama dansen. För det var klart Brynäs Tigers var påslagna. Inte mycket till skott. Men fyra mål framåt mot inget bakom. Och därmed också de tre poängen kvar i landskapet. Att Skåneland inkasserade noll kan jag gott stå ut med!

Fick ju rapporten att Henning kör för fullt nu. Med kikarsiktet inställt på Brynäsdräkten – men långt fram dit. Fullt nöjd var jag också med timmarna tillsammans med Ilse. Den gäst man aldrig kan få nog utav. Och därmed var julhelgen över för denna gång. Nu siktas mot årsskiftet.    

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar