torsdag 6 juli 2017

Tillbaka till vardagen


Åker idag, de andra kommer i morgon. Saknar inte mötet med dem. Över huvud taget. De som kallar sig Nordiska Motståndsrörelsen. Men har fått annat namn av FI. Nazistiska motståndsrörelsen. Alltid diskussioner om vad som får tillåtas, inte får tillåtas i ett demokratiskt samhälle. Som utmärker sig för demonstrationsfrihet. Som alltid söker den här speciella grupperingen uppmärksamhet. Utan att ha spåkulan framme och titta in i densamma så är det mer än sannolikt att media hugger in och flödar i textmassa.


Tre partital live. Ett på TV och resten, knappast. De tre (L), ( C), (S), TV (V). Hyfsade tal faktiskt. Som målade upp en bild, en framtidsbild. Inte alltid så vanligt, oftast hamnar man i detaljer som läggs in mest för att skymma sikten. Troligen har Macron och hans framgångar lärt ut en hel del. Ändå fanns det stora klass skillnader mellan talen. Ingen överraskning för någon att jag har just ett speciellt, som jag anser framträder klarare än andras. Och som gör skillnad. 

Öppna samtal. Helt nödvändigt vara nyfiken för att ibland få till en islossning. Samma idag. Kändes som jag råkade hamna på en helt speciell plats på färjan. Fortsättning följer. Förtröstansfull.

Tar lång tid det där – från Visby – till Nynäshamn, vidare norrut. Speciellt när det var en olycka på E4 i Uppsala som helt avbröt framfarten – så länge. Kanske bra at vi återigen missade besöka Danderyd och Nils-Olov. Återigen hade han tydligen annat för sig. Någon gång – längre fram kanske det finns möjlighet.

Den där stukningen hade inte gått över. Haltade misstänkt illa. Borde kanske ha skjutsat henne hem – hela vägen. Samtidigt är hon onekligen envis och genomför det hon förutsatt sig, oavsett situationens möjlighet/omöjlighet.

Därav inte förundrad att TV inslaget på regionala TV kanalen var en fullträff. Förstod det redan när det hela spelades in. Skulle vara förödande för även vår egen organisation om hon släpper taget och därmed hälso- sjukvårdsfrågorna. Finns säkert andra som vill ta över. Men för mig handlar det om länsinvånarnas bästa. Så onekligen egoistisk för mig själv så borde hon ställa sig överst för nästa mandatperiod. Också. Att fly ifrån är aldrig rätt, däremot att gå till.

Hem – så småningom. Fixade snabbt  pang på gräsmattan. Viktigt för min del att hinna med. Och i morgon finns inget utrymme.

Listan är lång. Med alla åtaganden, med alla måsten – och än mer med alla förhoppningar. Måste få till en struktur. Redan de närmaste dagarna är ju fyllda. Svårt hinna ikapp då.

Sommar med Ernst – tillbaka till vardagen. Svenskarnas underhållningsprogram. Skapandet inom allt det där som tillhör oss alla. Boendet – men på olika sätt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar