onsdag 5 juli 2017

Summering


Lokalpatriot. I mångt och mycket, ska villigt erkännas. Så och i fotbollens värld. Känns tungt läsa om Gefle IFs desperata situation. Sportsliga fiaskot följs av det ekonomiska ditot. Hur har det kunnat bli så här? Är det en styrelsefråga som styrt skeppet på grund? Går det laga hålen i skrovet när vattnet formligen forsar in och fartyget gått så kraftigt på grund? Klart vi behöver ett elitlag men också att laget/föreningen sköts av kunnig ledning. Kanske ett signalvärde. Men ändå knappast något som räcker ända fram. Initiativet från Brynäs Hockey att uppmana till den där aktiva insamlingen.


Morgonupplysning från Hampus sida. Vilket parti som har företräde just idag. Inser det på samma sätt som jag också kunde upplysa honom om namnet på det parti som har företräde 365 dagar per år. Skillnad det. Fakta som kontinuerligt når allt flera.

Morgonstund har guld i mund. Solen som skiner så vackert och förutspår en riktig sommardag. Blir att fylla på med solskyddsmedel och täcka de mest öppna ytorna. Kanske ett bad i den skitiga Östersjön kunde bidra till någon form av brun nyans. 

Årets mest engagerade ledarredaktion inom området näringsliv och företagande. Känns väldigt positivt att organisationen Företagarna hittat så rätt och prisat Patrik Oksanen. The one and only. Grattis Patrik.

Positivt besked också från Volvo. Från 2019 kommer samtliga deras bilmodeller ha elmotorer. Naturligt. Precis som så avgörande steg nu tagits från allt flera kommuner, regioner. Elbussar i städerna är det första steget. Där naturligtvis vätgas är ett alternativ. Möjligen svårt ifrågasätta om det inte skulle vara det absolut bästa. Men det är ju också en form av el. Tänk att några, några få, saknar den grundläggande insikten!

Kan vara modeord, tror till och med det är modeord för de allra flesta. Innovation. För vissa på riktigt. Innovationssluss på riktigt, innovationsråd på riktigt. Också ett aktivt sätt förstå innehållet i medarbetarskap. Behövs ledarskap, mandat – och en innovationsplan på riktigt.

Sista partitalet för min del. I alla fall i år. I reell mening. Ikväll ingen partiledare. Prioriterar att åka omkring i ”det riktiga Sverige” och träffa väljarna. Intressant nästa år. Då är med säkerhet Mr Statsminister på plats i Almedalen och inte hos väljargrupperna – ett valår! Vilket magplask. Ett litet Trump trick som knappast långsiktigt kan ses som framgångsrikt.

Klart godkänt, kvällens tal. Nybörjare som började mycket personligt. Men sedan tappade litet av fart. Skulle smälla på de s k borgarna och tog upp sitt intryck från 1990. Snacka om att hålla sig i framkant! 1990 är i min matematiska uppställning något som torde skett för 27 år sedan. Företagande och företagens betydelse i samhällsutvecklingen begränsades med en mening; Företagen ska ha samma förutsättningar som idag. Den bågen spändes knappast något.  

Summeringen är redan klar. Antal stafettpinnar som jag helt enkelt måste föra vidare. Imponerad, faktiskt, av vissa. Av andra definitivt inte. Framtid och utveckling byggs av de som ser möjligheterna och vågar ta steget framåt. Andra kan stå kvar med båda benen i marken och inte ta något steg framåt. Enligt principen gräv där du står. Utan ärlig och öppen dialog fortsätter missnöjet breda ut sig.

Rapport från hemtrakterna. Sista matchen inför sommaruppehållet. Stabilt med den här 7 – 1 viktorian. Men behövs varva upp än mer för att försvara topp positionen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar