tisdag 11 juli 2017

Dagar med olika innehåll


Alla dagar, högst olika. Gårdagens klara solsken ombytt till en mer avaktande grå tillställning. Inte klarat ut om molnen skulle släppa igenom solstrålarna eller istället ersätta dem med regn. Också det vädret med sin tjusning. Om allt var lika alltid vore det knappast spänning och utmaning i mötet med de olika dagarna.


Liksom sätta före, det där att prioritera. Om det faktiskt finns vilja nog ta sig för eller skylla från sig på massor av måsten. Måsten är ju viktiga, men först om de är värdefulla tillräckligt. Annars är det ju inget annat än händelser som mår bäst av att bortprioriteras.


Måsten kan heller inte vara att samla på allt. Borde rensa. Finns kanske inte kläder kvar sedan konfirmationen – men nästan. Samla är ju bra för det som är viktigt, men ta bort är ju också viktigt för att få det bästa livsutrymmet. Inte bara källaren som är fylld med så mycket onödigt. Visst är bra att ha men det måste finnas balans och tillgång även till förnyelse.   


Lång morgon. Igen. För Anna-Greta och Annika istället en form av provvandring. De ska ju norrut i september och ville prova utrustning och inte minst hur mycket de kan bära under längre tid. Allt ska ju med. Av det som de behöver under vandringsdagarna. Kläder, proviant, allt. I en och samma ryggsäck.

Intressant. Förmiddagsmöte med entreprenör som alltid har idéer, saker och ting som kan, borde, kunde utvecklas. Mycket håller jag med om. Kanske inte allt. Finns onekligen en annan inriktning, tydligare inriktning. Mer accepterad inriktning. Aldrig vara rädd för konflikter. Samtidigt som det är onödigt skapa konflikter där inga finns. Och det går komma framåt ändå, på ett mer fruktsamt sätt.

Inget gräs att klippa här hemma. Blickade mot Österfärnebo istället där det nappade. Och därefter blev det rycka upp brännässlor. I massor. Och massor var beröringen på både armar som ben. Ger en helt speciell känsla. Gjorde dock hellre det än grävde i marken som öppnat sig efter att planken avlägsnats från loggolvet. Blev Per-Ewert eget uppdrag. Det dammade ordentligt.

Kärt besök. Just där i Österbor. Första gången på mycket länge som det blev ett möte med Ann-Helen. Ute på sin tour när hon njuter av välförtjänt semester. Efter semestern vill jag kunskapa mig djupare. Det här med närodlat ger stora möjligheter följa upp vad man stoppar i sig.

 

Isak Mackey. Nytt namn att lägga på minnet. Eller snarast nygammalt. Gammelstillas första brukspatron någon gång i mitten av 1600-talet. Nu namnet på Gammelstilla Whiskys första utgåva. Möjligt köpa på Systembolaget från den 2 oktober. Men blir svårt fånga då det endast handlar om 800 flaskor.

Och så fortsätter de. Duon pessimistkonsulter. Med sina insändare. Nu handlar det om Almedalen där enbart deras förste namn i partiet annorlunda visst fick åka. Bra rubrik om jämmerdalen då det passar ypperligt på de som undertecknat raderna. Måste vara jobbigt leva med de ständiga uppstötningarna.

Mailkontakt. Med synpunkter till viss tidning hur jag – hur vi – ser på cykelväg Sandviken – Årsunda. Blir jag uppringd så avslöjar jag gärna mina synpunkter. Hur svårt ska det egentligen vara att komma till skott.  Så onödigt strula bort det fullt möjliga.

Det utlovade regnvädret tog tydligen någon annan väg. Dagens gråa himmel löstes upp redan mitt på dagen. Och därefter – allt mer av solskenet. Till kvällen var leendet brett igen. 

Och än bredare när Peter & Maria kom på besök. Strålande kära. Naturligtvis hade jag inte begärt något, äran är oerhört mycket större. Men ändå hade de med sig Captain Morgan. Men det lär bli någon annan gång som jag stiftar närmare bekantskap med just honom!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar