söndag 30 juli 2017

Fungerande hembesök


Klart det är enklast att bygga i förtroende. Samtidigt som förtroende alltid måste försvaras. Går aldrig koppla av, alltid bli än bättre. Som nu när nya underökningen återigen slår fast vilken partiledare som har störst förtroende i Sverige. Inte oväntat så leder Annie Lööf den ligan klart. På placeringen bakom statsministern. Det märkliga är att när en person får mycket media fokus, så brukar man klättra i den här mätningen. Men så icke för Batra! I botten, Löwin, föga överraskande.


För Annie kan den stora knäckfrågan stavas försvarsministern. Att göra si eller så. Utgår naturligtvis från att hennes egen klokskap råder henne till ett förnuftigt ställningstagande. Annars skulle i varje fall jag bli förvånad.  

Lite överraskande att dagen kunde bli som idag efter vad de senaste veckorna innehållit. Hämtade hem mamma över dagen, hon har så oerhört starkt kommit igen efter sin stroke. Klart att det på något sätt märks, men det är marginellt. Får hon nu adekvat och professionell träning är jag övertygad att hon tar än flera steg framåt.


Åkte inte runt utan hade dagsbasen här. Lika bra det. Kan ju bli flera dagar på utflykt och då kan det också handla om Hyttmarken. Liksom att anta Per-Ewerts inbjudan till Österbor. Vet att hon gärna velat ta dig mot Carl-Henriks boning, kan ju också verkställas. Speciellt när Nils-Olov kommer hem några dagar. Han brukar ju kunna fixa till en hel del.  


Egna träningen blev det platt fall med. Hann inte med. Förutom upp till skogs och få låna Emils bössa för några försök på lerduvor. Fattas en hel del övning innan alla duvor fångas upp av haglet. Nu kunde några landa helt oskadda.

En hyfsad dag. Några regnskurar men varmt trots at solen inte var med oss hela dagen. Sämre i södra Sverige. Massivt regn och åska. Blixten som slagit ned och medfört de där bränderna som jag så gärna avstår ifrån. Ska vandra norrut under natten innan det hela avklingar. Hit är ovädret i varje fall inte välkommet!

Många som ser så ut. Klart det inte är något kommentera officiellt. Men finns ju många med omfattande omfång. Föredömet presenterades nu som Sveriges största staty på deras heliga plats, på Brynäs. Buddha statyn. Omfångsrikt föredöme för så många.

755 personer. Hur många är de egentligen? Amerikanska sanktionerna mot Putins Ryssland får sitt svar. Ryssarna utvisar 755 amerikanska diplomater. Hur många blir då kvar? Först aktivt stöd till Trump, sedan övergår det till kalla krigets dagar. Den stora Nato övningen, inkluderande Sverige i september, spänner linan än hårdare. Om det är bra eller dåligt kommer kanske visa sig. Fordras säkert en försvarsminister som har tungan rätt i munnen.    

Vilken Drottning. Sarah Sjöström avslutade VM simningen med ett nytt guld. Den här gången på mästerskapets fartsträcka, 50 meter frisim. Som drottning så innehar hon också fyra nuvarande världsrekord.

Hur länge? Får väl se om det handlar om en eller flera dagar. Nils-Olov hem kvällstid från sina utflyktsdagar till dels Norge och dels Göteborg. Betydligt plattare här än där borta på balansakten på Trolltungan, med 750 meters djup under fötterna. Betydligt värre än den balansakt som Janne visade idag. Där högt uppe på byggnadsställningen. Imponerande med en något tung kroppsmassa. Finns oanade kvaliteter däri!    

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar