söndag 9 juli 2017

Region Gotland, söker påverka historien


Brunkol – så personifierat med Gustav Fridolin. Ett ytterst litet stycke som han åkte runt med i hela landet och gav ett ansikte. Men som sedan blev hans stora sänke. Medan andra partier pratade om arbete och integration så fokuserade han nästan helt på att bygga cykelvägar i städerna och göra det svårare för biltrafikanter.


38 personer i ett demonstrationståg. Inget konstigt i sig – om det inte var för vilka de är. Öppna tillhöriga till nazism får tillstånd att demonstrera på Visbys gator. Region Gotland gav sitt tillstånd. Legitimera det mest förödande av allt förödande. Handlar definitivt inte om yttrandefrihet. Ren och skär nazism under de dagar som marknadsför sig som demokratiska.


Nytt liv. Ett kattliv. Katta verkar ha mer eller mindre flyttat tillbaka. Nu när Carl-Henrik och Elin nyttjar stugan så finns med säkerhet hennes minne kvar – sedan tiden med Per-Ewert och Lina. Katta ligger där och väntar, hoppas, tror, vill att de definitivt flyttar in så hon kan räkna tillbaka till den där tiden för flera år sedan. Minne som en katt handlar tydligen om något som sitter kvar under så många år.

Falang eller inte. Sanning eller något helt annat. Något torde man väl ha på fötterna innan men skriver. Som den här artikeln att det finns en falang som vill avsätta Källgren Sawala från ordförandeskapet i kommunstyrelsen.  Grävande journalistik borde så småningom kunna komma lite längre.

Gratulationer. De där till Västerås, trots att det påstås att Skellefteå är kvar i racet. Efter att ha dels garanterat elförsörjningen, dessutom haft tydliga svar på frågeformuläret – och toppat med en projektledning som inte går av för hackor – givetvis tar Västerås hem spelet om North Volt batteriinvestering. Borde…..men då skulle det varit tydliga svar på frågorna förstås, lärorikt, mycket. Känns fortfarande väldigt onödigt. Ser fram emot utvärderingen.

Oväntat besk. Micke på sin cykelfärd. Onekligen en viss distans, Årsunda-Marma Verken. Säkert tolv mil. Mången tramp. Med åtskilliga repetitioner. Förutom fysiskt jobbigt, minst lika mycket psykiskt.

Obegripligt, helt. Tonårstjej som med kniv försöker döda sin nio årige bror. Som hämtat från en sämre deckare. Här hämtat från verkligheten i Gävle. Allvarligt skadad, dock inte livshotande. Helikopter till hjälp för att söka gärningstjejen. Hittades så småningom på järnvägsstationen i Uppsala.

Betydligt större insatser än en enskild helikopter. Det som satsats på att återta Mosul ända sedan i oktober månad i fjol. Och nu verkar äntligen Iraks näst största stad ha återtagits från terrororganisationen IS. De svartklädda terroristerna nu flytt i slutändan och tagit sin väg mot framförallt Ragga i Syrien.

Sammanfattningen från Almedalsveckan. Hur Region Gotland på ett avgörande sätt bidragit till att normalisera SD genom att släppa in Nordiska Motståndsrörelsen på arenan. Gotländsk kollaps. Fiaskostämpeln utdelad.    

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar