fredag 7 juli 2017

Kvällens fest


Känns nästan overkligt. Har sådan förmån! Flera dagar fått träffa personer som drivs av möjligheter. Finns alltför många som är helt probleminriktade eller som inte tillåter idéer få växa fram eller provas. Handlar helt klart om klimat, tillåtande klimat. Det som är helt nödvändigt för utveckling. Fullt klart handlar det om ledarskap, att vara trygg i sitt ledarskap. Så man vågar och inser att det är personer som bär på idéer som kan och bör få vara med och forma dagen i morgon. Skrämda ledare omger sig med ja sägare som egentligen endast har en ambition i livet – att få ett lönekuvert.


Idag blev det dagsmöte i Högbo. Kring något som med säkerhet kommer växa fram alltefter. Fiskodling. För många svårt förstå. De måste sätta sig in i vad som händer i haven, vad som händer vid fiskodlingar, hur vatten förstörs. En nödvändig kunskap ha i bagaget för att förstå nästa steg. Skönt att Micke var med så det finns kunskap och professionalism bakom när väl ansökan ska behandlas.


Microbiolog. Mycken kunskap, dessutom begriplig kunskap. Lysekils uppbyggnad kan närmast kopieras så har vi ett utvecklingscentra i väst och ett i öst. Samarbete och vi gör varandra bättre. Det här är mycket mer än bara möjligt. ”Bara” att sätta in i verkligheten. Inspirerande att få vara med och omge sig av de personer som på olika sätt vill och kan bidra. En fullträff. Fylld av tillfredsställelse när vi skiljdes åt.


Med bilen på sin första service blev det cykeln istället. Naturligtvis inte så där verkligt långt. Men tillräckligt för att få fram svettdropparna. Kanske på grund av bristande kondition – eller på grund av bristande cykelerfarenhet.


Våldsamma demonstrationer utspelar sig på Hamburgs gator i samband med G 20-mötet.

Över 160 poliser har skadats liksom att det under kvällen utbrutit en brand på området

Nu fördömer Tysklands justitieminister Heiko Maas de våldsamma sammandrabbningarna.

– Den som bränner bilar och skadar polismän förtjänar ingen som helst typ av tolerans.

 

Kvällens Almedalstal. SD är redan störst bland arbetarna. Men mycket vill ha mer. Talet innehöll flera klassiska socialdemokratiska signalord. Framför allt Per Albin Hanssons beskrivning av folkhemmet. Det hade nu förfallit på grund av vänsterliberalernas härjningar. Men nu ska SD återupprätta det.

Det ska dessutom ske utifrån den gamla devisen för arbetarmoral: Gör din plikt, kräv din rätt.

 

Kändisskapet. Moa Berglöf kom inte till Almedalen i år, men hon debuterade under veckan som ledarskribent i Sydsvenska Dagbladet. Där skrev hon att hon bytt partitillhörighet. I tjugo år hade hon varit moderat, men nu hon blivit centerpartist.

Berglöf är inte vem som helst. I åtta år skrev hon Fredrik Reinfeldts tal. Hon verkade i de innersta kretsarna av nollnolltalets moderata parti. Och inte är hon ensam.

Den som råkade höra Ulrica Schenström, den före detta statssekretaren, i någon av alla de paneler hon framträdde i bland Visbys seminarielokaler, fick höra en moderat som lät som om hon helst ville rösta på Annie Lööf. 

”Det är vi som är partibytarna”, löd rubriken på Berglöfs artikel. Avslutningen på Almedalsveckan – nu på söndag – högst troligt sista veckan För Batra i sitt värv.

 

Fredagsaftonen med Carl-Henrik & Elin var en lugn afton. Välbehaglig. Nu väntar vi bara in i en fortsättning enligt samma tema i Österbor. Skön sommarafton, underbar mat och trevligt sällskap. Och så killen, Frej, som var på bettet hela kvällen. Nyfiken, framåt, undersökande kille på 2,5 år.

                     

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar