fredag 21 juli 2017

Gothia, over and out


Å regniga dag. Var en kamp mellan regnet och solen. Inte riktigt den där sommardagen som vi gärna tar för givet. Skänker givetvis något – och något är mest en form av att bli avslagen. Så dagen var helt dressad i avslagenhetens tecken. Vilken kontrast mot gårdagens värmande omslag!


Omslag i turistandet. För de som begett sig till Rhodos och Kos. Fick utrymma sina hotell för en jordbävning. Något som man säkert inte räknat med. När det skakat klart handlade det om att gå in i hotellen under natten igen – trots alla tankar på efterskalv. Och som mycket riktigt också inträffade. Skadade och några döda blev resultatet från natten, liksom givetvis de materiella skadorna.

Ingen jordbävning direkt. Men ordentligt ut ur Gothia Cup nu. Årsunda IFs 18 årslag, äldsta pojkklassen där det inte finns några utfyllnadslag. Inte ett enda insläppt mål förrän nu. Men då blev det desto flera och laget försvann med dunder och blixtar ut ur fortsatt turneringsspel. Franska laget är det mest målrika laget av alla i turneringens åldersgrupp. Ju längre de går ju mer måste Årsundas insatser uppvärderas. Mycket starkt att nå åttondelsfinalen. Uttåget kanske bara på grund av att man mötte ett övermäktigt motstånd?

Rapport från/om mamma. Jättemycket kommit-åter. Allt enligt Carl-Henrik och Nils-Olov som gjorde dagens besök. Vissa saker och ting kanske är reducerade. Men deras omdöme var positivt. Och fika tillsammans, det ville hon i vanlig ordning gärna göra. Bisquiter är liksom hennes grej, det också. Omöjligt ställa om signalerna. Nu enbart tre innan samtalet går över till telefonsvarare. Tre signaler – en omöjlighet för henne hitta mobilen och öppna luckan före samtalet vandrat vidare till den anonyma inspelningstingesten. Jag skulle inte klara det – ändå är jag några år yngre.

Saknad. Påstår Anna när jag träffar henne på ICA. Saknad från hennes träningar. Har ju varit på resande fot och nu de här skadorna. Var faktiskt på väg ned häromdagen. Men insåg att händerna inte skulle klara några övningar efter cykelvurpan. Men längre fram, kanske. Och saknad känns ju också positivt. Att någon faktiskt gör.

Träning gör ju skillnad. Lyssnat in flera som är väldigt motiverade. Men faktiskt första som byggt om till gym i ladugården och där kör intensivt. Samtidigt som hon erbjudit sig till att vara personlig tränare. Tydligen hårdkörning – precis varje enskild dag.

Skriks desperat efter en forward som kan hota utmana och helst också leverera. Till föreningen i fritt fall och utan ekonomi. Hittade ett namn. Som inte platsar i sin moderklubb. Och som dessutom är ytterback. Gefle IF försöker hitta en framtid i famlande blindo.  

Killfri afton ikväll – också. Lite sportnörd. Så kollade in svenskornas EM match vs Russia. Helt ok, men 2-0 är väl litet då chanserna var desto flera. Men det handlar alltid om poängen. Och flera än tre går det ju inte inkassera. Får tröstäta med kex och ost. Som väl legat i kylskåpet lite för länge. Borde satsa mera på vin, kex, ost och njutning. Frekvent. Varför vänta när inget väntar på dig. Ös på – livet är värt leva nu.

Usain Bolt – snart går sista tåget.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar