måndag 3 juli 2017

Söndagsreflektioner


Kanske fortfarande Gevalia som gäller. När man får oväntat besök. Lite oklart dock om det är kaffe man gillar – och om det ska vara Rain Forrest Alliance eller Fairtrade. Finns ju antal personer i vår egen organisation som fått för sig att det senare är bättre p g a hemsidans utformning!


Blev lite annorlunda inledning på lördagskvällens hästskötarfest då en objuden gäst smugit sig in i et av rummen. En grävling på besök. Tror inte de fixat en avslutning om de inte fått fatt i Emil. Fick prova sin jägarexamen men grävlingen var för snabb, trots att utrymmet enbart var 4x4 meter. Inte alls Clint Eastwoods snabbhet. Men han kunde ju hantera sitt bestånd redan från hösten.

Ut i terrängen formligen flög Mr Grävling. Och försvann på nya upptäcktsfärder. Vart det bar hän visste densamma knappast själv.

Söndag. Varmt, lite kvavt. Annika ställde kort upp mammas ytterdörr. Som sedan slogs igen. När hon åter kom in – öppnade dörren – möttes hon av - just det – en grävling. Som tydligen nu besökte grannars. Nyfiken liten parvel. Samtidigt som det väl måste finnas någon form av störning. För det här är knappast grävlingars naturliga uppträdande.

Rullade iväg så där på söndag morgon. Fick tyvärr inte med min egen cykel. Fick trixa en del för de två andra, få dem haka på. Hannah-Karins och Nils-Olovs. Klart det gått binda med min egen också. Men det tilläts inte från vissa makter. Tyvärr. Men det går ju ta sig fram till fots ändå. Får lite på att hälen och skavsåret där håller för antal dagars gnuggning.

Leverans till Nils-Olov med den gamla cykeln. Han skulle ju vara hemma, vänta med kaffetår och i övrigt hälsa välkommen. Men ingen öppnade, ingen svarade. Blev att ställa av det som vi hade för handen och jaga vidare mot Nynäshamn.      

Fylld färja, helt enligt förväntan. Och många kända ansikten. Som alltid var Stefan utrustad med sitt glada anläte och positiva sätt. Mycket trevligt samtal – alltid med kreativa tankar och öppenhet för möjliggörande idéer. Gjorde mycket starkt intryck på mitt ressällskap också.

Spontant möte med Maria från Mälardalsrådet. Mycket har jag svårt förstå – men definitivt förstår inte alls kommuner och regioner som har möjligheter gå med i den organisationen men inte får fingrarna ur! Då är förståelsen noll kring hur samhället byggs och hur man aktivt och resultatfokuserat bidrar.

Planering för veckan. Vilka samtal som eftersträvades, vilka möten som var väsentligast, vilka seminarier som är ett måste. Finns ju så mycket att välja mellan, formligen kunna bli dränkt utav.

Lugn start. Att leta rätt på boendet några kilometer från centrala delarna. Hitta koden, installera och pumpa madrass. Hade inget annat av måste-modell utan förstår mycket väl att det blir mycket intensiva dagar som väntar. Fattas bara.

Förstår, förstår inte – diskussionerna om kostnader. Jämför med hotellboende, jämför med vad normalt seminarier kostar. Här går det ju välja det som intresserar, det som borde betyda – utan seminariekostnader som normalt kan handla om 5.000 kronor. Är medveten om at det säkert finns de som tar sig över hit för att möjligen leva livets glada dagar. Och det får i så fall stå för dessa. För den stora massan är det alltid ett seriöst och intensivt deltagande som står i fokus. Definitivt min egen erfarenhet.    

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar