måndag 3 juli 2017

Snabba steg


Ta längre steg, och snabbare. Så hinner man mycket mera. Enkelt, medicinen levererades av Stefan en gång förut. Kanske fungerar under en kortare tid. Men aldrig långsiktigt. Om det fungerade i praktiken så skulle det vara värdefullt de här dagarna. Finns så mycket att göra, så mycket ta del av, så mycket informera sig kring, så mycket diskutera, kommentera, kommunicera.


Sköter mina minnesanteckningar. Hann inte teckna ned överallt – utan måste göra retroaktivt. För mig guldkorn som jag vill kommunicera vidare. Tillsammans med de som vill utveckling. De som vill slå vakt om, de som har bevarandeglasögon på tjugofyra timmar om dygnet – där finns knappast anledning ens försöka implementera syresatt luft. Samtidigt som sanningen naturligtvis endast finns i betraktarens ögon.

Teknikutveckling. Nyttja dagens teknik idag. Inte upphandla för leverans långt framöver och köpa fem år gammal utveckling. Måste inse att det är inte vägen som leder framåt. Allt vi arbetar med måste ske från öppen plattförm. Självklart, ändå är det generellt inte så! Finns dock ingen leverans som täcker in allt, som ens täcker in ett helt verksamhetsområde. Synvändor är inte enkla uppnå.

Trädgårdsstaden. Står för så mycket annat. Generella detaljplaner som täcker in större områden. Naturligtvis. Offensiva kontakter, inte sitta stilla och vänta in att kontakter söks upp. Också det – självklarheter. Möjligheter är något man kan nyttja – men måste inse att det är färskvara. Det också.

Organisationer. Finns onekligen många. Men alltid kunna värdera innehållet och se hur det kan vara verktyget för oss själva – eller inte. Känns något tragiskt när det finns åsikter om organisationer som vilar på ”god dag yxskaft”. Innan man går med måste en analys ha skett, som vilar på insikt – före åsikt.

Sverige, ett i allra högsta grad exportland. Som betalar stor del av vårt välstånd. Märkligt om det finns en taktik, strategi som ska göra oss mindre konkurrensdugliga. I slutändan handlar det om kvalitet och pris för att vara attraktiva leverantörer. I detta innefattas också fullt naturligt transporterna. En del av ledet som är så viktigt i ett geografiskt stort land. En stor del i den ekvation som måste fungera för att få balans i framtidens räkenskaper.

Lyssnade naturligtvis in kvällens partiledartal. Inte alls min färgsättning. Men ärligt; känslosamt, personligt balanserat, mänskligt – starkt. Insikten at ”har inte kunnat göra det bättre” – ett gott betyg! I all ödmjukhet.   

Hålla balans. En hederssak. Dygnet runt och definitivt självklart. Fast en mycket personlig värdering.    

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar