fredag 28 juli 2017

Mellan två dagar


Mellandag. Som egentligen alla andra dagar, mellandagen mellan två andra dagar. Började grått innan dagen bestämde sig för sin inkontinens och hällde ut det hela över oss som vandrar här nere. Kanske en dag för att ligga och läsa och lyssna till regndropparnas evinnerliga klappande mot takplåten. Några besök fick jag till som avbrott – men också besök som skulle hållas, eller i vissa fall borde ha hållits tidigare.


Upp och klappade om soffan med lite färg. Den som Nils-Olov vill ha ned till Danderyd som kökssoffa. Hoppas han själv kommer och lägger sista handen kring färgsättningen. Så det blir enligt hans smak och inte min.


Plockade samman det som skulle med in till mamma. Förutom då medicinerna som det inte finns andra möjligheter få fatt i än på apoteket. Har ju min lista att titta på men utgår naturligtvis från att aktuella medikamenter finns utskrivna och klara för att plocka ut.  


Vilken enormt stor möjlighet komma på kartan. Och förutsättningarna har ju alltid funnits här. Just i år startas det upp med en intensiv vecka, NHL 2017. Där ett stort antal av de svenska NHL stjärnorna träffas för en egen camp. Och vad roligt när de valde Sandvikens Ishall för ändamålet. Med målsättning att göra det till ett årligt event. Få på plats stor del av världseliten kan också dra intresserade till sig.

Knaprigt. Det där fröbrödet. Blivit lovad få receptet så kanske jag själv vågar prova. Men ser ut bli en lång leverans. Har väl kommit annat emellan. Men respekterar givetvis den här väntan också.

Gefle IF, totalt uddlösa. Och med försäljning av sin toppforward och tre andra skadade - så behövs ersättare. Men istället, backar och mittfältare – fyra stycken nya. Något annorlunda värvningsstrategi. Blir att komma upp till bevis. Direkt. Att spela ihop nytt lag finns det ingen tid över för. Nu ska det bevisas – att laget räcker till för antal tre poängare. Borde finnas någon förhoppningsfull toppforward att satsa på. Dessutom jagas ytterligare en – mittfältare – nu från mörka Luleå.

Att det ändå är en form av crazy season visas av Sandvikens IF som fortsätter plocka in nytt. Senaste värvningarna – tre äldre bosniska spelare.  

Satsade hårt gjorde Sarah Sjöström i finalen på 100 meter frisim. Ledde klart efter de femtio. Sedan gick det alltefter tyngre. Förlorade guldet med 4/100 delar av en sekund. Rackans. Fick till en betydligt sämre målgång än sin amerikanska konkurrent. När guld blir silver.

Måste alltid räkna med konsekvenser. Borde göras nu också. När väl regeringen fått schavottera kring äventyrligheterna runt Sveriges säkerhet. Men någon gång räcker det. När saker och ting blir kontra produktiva. Vill verkligen (M) och (Kd) flirta SD så måste det få stå för dem!

Liten kvällsutflykt. Planering inför en speciell vigsel. Stort pådrag onekligen. Kommer bli great. Ett helt speciellt upplägg. Räknar så klart med vackert väder, det är de verkligen värda.

Som i så många svenska hem. Nya svenska nationalrätten – tacos. Något som definitivt går ned i mig. Kan nästan äta hur mycket som helst. Går speciellt bra svälja med något glas rött. Påstås det – så klart att jag också försökte. Lyckades väl.  

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar