tisdag 18 juli 2017

Svullen Dag


Naturligtvis skulle det vara rena vansinnet att klaga. Smärtan i händerna lär väl gå över någon gång. Likaledes den väldigt uppsvullna överläppen. Såren mellan näsan och läppen läkas ihop ordentligt. Och besked om hur det blir med tänderna – längre fram. Så onödigt – men går liksom inte lägga energi på det nu. Inte heller på alla de där måsten/borde som nu rinner iväg. Blir ju en morgondag i alla fall.


Jobbigast just nu är naturligtvis ovissheten för mamma. Har alltid förstått det där med förändringar. Men kanske ändå räknat med at det går planera, ha framförhållning. Tydligen inte, inte alltid i alla fall. Något jobbigt också att snart drar Nils-Olov iväg igen. Och blir väl som tidigare borta under längre tid. Brukar liksom vara så – numera. Han ger ju viss uppmärksamhet de stunder han är hemma.


Vilja – det är ju vad som behövs för att leva. Mottot måste vara att aktivt blicka framåt. Våga ta initiativ. Även om det ibland kan bli misslyckanden. För precis som skådespelaren Geena Davis så väl uttryckte sig; If you do nothing, you risk everything.

Planering idag inför, om inte Wedding today, så istället Wedding tomorrow. Om två veckar. Kort samtal och vi är överens om upplägget. Känns tryggt trots att min enda uppgift är att hålla i det officiella. Eller som det heter med annat ord; officient.


Går ju bli delaktig direkt i en sifferuppdatering. Tog tillvara på möjligheten även idag. Idag vann Årsunda -18 lag mot danskt motstånd med 5-0, igår mot tyskt med 2-0. I morgon möter de kanadensiskt lag med avspark 14.30 och direktsändning över Mittmedia. Kolla gärna in! Känns som flaggan på full stång veckan i Göteborg. Full stång, svenskt nationaldagsfirande i blå/gula färger, eller som nu i Årsundas blå/gula ställ. Men framgång kommer sällan självt. Skadan på Wille Haaranen kan ställa till problem för framgångslaget. Spricka i foten är bara att beklaga.


Trump kan bara beklagas. Eller i det här fallet konstateras gjort ett nytt fritt fall. Kommer inte få igenom sin amerikanska livsdröm, att bryta sönder s k Obama Care.  


Fritt fall måste väl ändå konstaterats att Malmö FF gjort. Ett så enkelt motstånd och ändå respass ur det europeiska slutspelet – det med mängder av stålar. Nu blir det ingen upprustning, mer fråga om försäljning av spelare. Finns tydligen inget för enkelt lag.     


Inte så mycket gjort idag – heller. Hälsade på mamma som haft två besök dessförinnan, liksom träning med såväl logoped som sjukgymnast. Trött. Skulle sova och försöka få se Allsång på Skansen. Om hon nu var pigg nog.

Blev ingen egen träning. Händerna klarar inte det enklaste. Läppen stor som en mindre fotboll och det där med tänderna – nej, fungerar inte. Men förhoppningsvis blir det en ny dag i morgon igen. Först dock Morden i Midsummer. Undrar stilla om där finns några levande personer kvar. Morden står som spön i backen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar