måndag 10 juli 2017

Sunny Day


Tolv meter långt och tre meter brett. Och fångat på ekolodsbild. Mitt i Gävle Hamns farled. Därefter avvek det från platsen. Klart det finns funderingar. Yellow submarine. Eller troligen röd istället. I alla fall den nationella flaggan. Inga som helst problem för främmande makt att smyga sig in till inre hamnen.


Medial granskning. Idag av FPX. Som under åren plockat in miljoner från olika kanter och håll. Men som också gett löftet om så väldigt många nya jobb i så många olika företag.  Himla svårt ha en klar uppfattning om/kring. Saker och ting tar tid. Men har inte hört något om reviderad uppfattning. Företagen och jobben ska fram!


Annorlunda uppvaknande. Som för 19 åringen i Colorado. Vaknade av ett kraschande ljud. Upptäckte att han hade sitt huvud i en brunbjörns käft. En björn som släpade ut honom ca 3,5 meter ur sovsäcken och därmed också ut ur tältet. När björnen attackerades från de barn som var med i tältet släppte han taget och lomade iväg.


Svart på vitt. Tydligt att det har hållits antal möten mellan Trumpkampanjen och Ryssland. Nu tydligare än tidigare. Den rysstillsatte presidenten kommer väl ge sig ut med sitt twittrande. Och attackera istället för att förklara.


En fin dag, en dag gjord för bad och sandstrand. Kanske har jag för nära. Blev istället riva bort en del kanter där gräset tagit överhand, klippa häck med bistånd av Patriks häcksax. Gräsklippning hos mamma och ned med en del ved. Plus lite annat. Dagen gick i rask takt och badningen får bero till – någon annan gång.


Semester på annat sätt. Ja, som vanligt, Hannah-Karin satsar sin första vecka på volentär arbete i Hudiksvalls sjukhus. Det är väl delvis på grund av detta som hon är den överlägset skarpaste hälso- och sjukvårdspolitikern. Hoppas få rapport hur det är där i norra länet. Kanske, kanske inte. Handlar väl som annars om prioritering.


Sökt. Men så svårt nå fram. Fundering om det är något jag kan bidra Per-Ewert med nu när det verkar vara dags för det där lyftet av logen. Idag sägs det att det också handlade om at slänga av taktegel. Har säkert en del plank kvar att dra ur spikarna från. Provade ju för dryga veckan sedan. Mycket tyngre sysselsättning än vad jag hade tänkt mig.


Skulle vara intressant få se om, när tomten växer fram. Hur huset ska placeras. Men just nu verkar inte Carl-Henrik prioritera att röja bort busken. Skulle jag börja blev det nog en form av utskällning. Bäst vara ödmjukt tillbakalutad.     


Sommarutflykten. Annika och Emil någonstans där i Göteborg. Tidigt tåg – och någon gång lär de väl ha kommit fram. Kommer hem under veckan som Kålle och Ada.   


Avslutar kvällen med Annika Bengtzon. Så länge jag orkar i varje fall. Låter nog mamma sitta uppe ensam medan jag släcker ned de ljusblå.  

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar