söndag 16 juli 2017

Söndagsblandning


Lite dagvill. Dagarna liksom flyter ihop. Ingen skillnad på vardag eller helgdag. Just nu inga måsten men väl många saker som kan kallas för borden, istället. Och då är det lätt att saker och ting flyter ut i sanden. Tror också det är därför som det känns lite tröttsamt. Behöver mer en form av press på mig själv. Mera av måste alltså.  


Allt enligt prognos. Solig morgon, solig förmiddag. Men också redan då känslan av at det skulle komma en del regn under eftermiddagen. Ingen gårdagshappening som påkallade förmiddagsvila. Det får gälla andra istället. Naturligtvis kul så länge det handlar om fest – men kommer alltid dag därefter.

Fick till en förmiddagstramp. På den hårt trafikerade väg 272 innan vi vek av västerut och följde Storsjön söderut. Några stopp och även ett avsnitt där det handlade om att få med sig cyklarna på en mycket litet upptrampad stig. Var flera år sedan jag hamnade i den terrängen.

Ändå inte längre än förmiddagsstopp i Sjövik. Var ju viktigt för Nils-Olov få mötet med Felix. Vända och vrida en del på grabben. Fungerade så wähl trots att det var så länge sedan de träffades.

Sex årskalas. Så viktigt. Blir senare i livet som födelsedagarna blir mindre viktiga. Idag handlade det om Lukas. Full kuling när vi kom dit. Mat och bus i sällsam blandning. Fick agera klätterställning åt Emil d y.

Sjukhusbesök idag igen. Det positiva; kändes som hon kunde prata lite klarare. Negativt; Kom från röntgen efter det att högra handen hade värkt sedan tidig morgon. Ont och kraftlöst. Det var inte enbart mamma som var orolig. Tog tacksamt emot kramarna från Nils-Olov och Carl-Henrik. I morgon skulle syster komma in, som kanske också kan gå djupare in med personalen på avdelningen vad de tror har hänt. Och vad som kan göras.

Drog en mil i regnet. Definitivt inte jag. Men väl Nils-Olov och Niklas. Ingen aning om tempot. Men känner dem väl och utgår från att det handlade om just tempo. För mig istället handla i ortens egen affär. Och sommarjobbande Elias i kassan – som borde ha varit registrerad för Årsunda IF. Och därmed med ÅIF -99:or till Gothia Cup. Kommer givetvis följa lagets framfart i Götet. Och även onsdagens direktsända match på Mittmedia 14.30. Heja blågult! I den turnering som blivit lite av följetong för blå/gult sedan jag väl drog igång det hela.

Så jobbig situation. Som att leta dagen igenom efter den försvunna sexåringen i ett naturreservat i Hudiksvall. Det som inte får hända, men som kan hända i alla fall. Utan att alls känna dem så känner jag stort.

Söndagskväll. Middag. Nils-Olov hemma. Klart det känns oerhört konstigt att just sådan kväll ha mamma liggande på Gävle sjukhus. That´s life.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar