torsdag 20 juli 2017

Jämtkraft


Vad sjuttsingen är det som händer nere på årets Gothia Cup? Idag 1/32 final, därefter 1/16 final. Betyder att Årsunda vann båda matcherna med 1-0. I äldsta pojkgruppen dessutom. Där det knappast finns med några utfyllnadslag – alls. De här två matcherna idag. Allt tillsammans med gruppfighterna och det är nu uppe i 5 matcher och målskillnaden 10 – 0. Känns väldigt stort. Världens allra största turnering dessutom. Tidig morgon väntar franska Entende Sannois Saint Gratien. Ett ärligt och stort Lycka till från hela Gävleborg.


Det rent praktiska som skulle kunna bockas av. Med det blev det inte så mycket gjort. Gräsmattan uppe hos mamma fick sig en gnuggning dock. Och det är stor ytor så det tog sin tid. Avstod, men med beräkning tabatan nere vid idrottsplatsen. Vågade inte för de där kraschade händerna. Handlederna håller liksom inte. Och inte psyket med tandproblemen heller. Vattning behövde jag inte göra. Alla växter hade fått sig varsina rotblötor. Lite brännässlor fick jag bort, innan jag begav mig hemöver.


Besök hos mamma. Fortfarande kretsar det över tid. Blir så lätt trött. Men däremellan oerhört klar. Problemen finns där med den telefon hon fick igår. Inte så enkelt med tekniken. Kanske den på sitt sätt skapar stress för henne också. Men ändå kontakten ut i världen. Överhörde hennes samtal med en undersköterska; Oerhört tacksam för de besök hon får sig till del. Samtidigt är det nog som en sköterska sa; Det här är inte rätt vårdställe för henne. Hon är ganska klar, äldre med sitt 96:e levnadsår och då är det inte rätt finnas i ett sjukhus med sin stora smittorisk. Vad det kan betyda, vad som är rätt, det kommer vi diskutera tillsammans. Säkert kommande vecka.


Avdelning mirakel. Som det var uppe i Östersund då stadens fotbollslag vann match nummer 1 mot Galatasaray. Ikväll returmatchen nere i Istanbul. Rena häxkitteln. Graham Potters team åkte ned dit och behöll lugnet. Lät bollen vandra mellan spelarna. Och naturligtvis med enorm portion vilja, glöd av högsta jämtländsk karat. Och resultatet? 1-1 med en 2-0 seger från förra veckan i bagaget. Vem skulle ha kunnat tippa 3-1 för svenskarna mot en av Europas största klubbar. Mirakel räcker väl inte till som ord, självklart Bragdguld och Mr Potter adlad av Presidenten himself, Evert Ljusberg. Som av en händelse själv stod på Strandbadens scen. Kvällen till ära.


Underhålls skuld. Det har man väl hört talas om. Men kanske inte kring vägunderhåll. Trots att det varit mycket tydligt att regeringens infrastruktursatsning är en mycket kraftfull nedrustning av landets vägnät. Kan tydligen enbart stava till järnväg och skiter högaktningsfullt över att vägnätet är sex gånger så långt och till stor del byggt på 50-talet med gigantiska underhållsbehov. Vägkroppar som i stort sett säckat ihop.

Fortsätter komma in antal krya-på-dig-hälsningar. Tar åt mig dem med hjärtat. Samtidigt som det som hänt nu inte kan göras ogjort. Väntar väldigt intresserad på att min egen tandläkare ska komma åter i tjänst. Kan liksom inte ha det så här.

Lite sommar traditionellt kunde jag inte låta bli att slänga en del glimtar på Sommar med Ernst. Gillar programmet helt enkelt. Får så många tankar släppa loss. Även när det handlar om sänggavlar som jag inte alls känner mig intresserad av. Inte när de hindrar den naturliga utsikten och dessutom är felvända. Men det mesta – väldigt god smak.

God smak var det också att få bibringas en bit av Brittas nybakta kaka. Inte ofta de är här ute. Men kanske Elin nu drar ut dem lite oftare. Meningen är ju att ganska mycket ska hända på denna tomt. I år eller nästa år. Det handlar om beslutsgången hos en speciell myndighet. Vissa myndigheter lovar besked med garanti inom maximalt fyra veckor. Andra klarar det inte ens på tjugo!  

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar