onsdag 12 juli 2017

Förmiddags Tabata


Väldigt gott om råttor i alla fall. Och nu finns kanske förutsättningar för större anhopningar. Större sophämtningsföretag står där utan sina sopgubbar. Det är vad som gäller i kungliga huvudstaden. En sådan där samhällsutmaning som vi sällan kalkylerar med.


Avslöjande. Sopor i annan form. Onekligen klanen som idag övervintrar i Vita Huset. Debaclet inför presidentvalet kommer sakta fram i rampljuset. Väldigt svårt förklara bort sig. Trumpet kring de ryska kontakterna som skulle misskreditera Hillary Clinton. Större falskspelare har knappast gjort sig påmind i Washington.  

Och så det positiva beskedet till alla semesterfirare som längtar efter sol och rejäl värme. Nästa vecka väntas strandväder och behagliga temperaturer. Högsommarvärme med 25-26 grader. Och så ska ju Nils-Olov komma. Så då kan det möjligen bli några intensiva dagar efter stranden. Tror också Carl-Henrik har påbörjat sin semester då. Per-Ewert klar med åtminstone det där lyftet av uthuset. Möjligen väntar några stunder av grillning med killarna på plats! Knappast bland de mest vanliga händelserna numera.

Kanske inte helt vanligt. Men idag rapporteras att ett gigantiskt isberg brutit sig loss. Dubbelt så stort som Gotland. Och visar tydligt på hur klimatförändringen redan kommit över oss. Skulle dylika massor förändra Golfströmmen så blir vi radikalt påverkade. Positivt då att se hur svenskarna ställer sig till andra drivmedel. Väldigt positiva till att nyttja el. En drift som också vätgas kan anses utgöra. Allt annat som nu lyfts fram måste ses som parenteser. Ska det bytas så måste det vara till teknik med nollutsläpp.

Hotbild. Påstås nu riktas mot Fotbolls EM i Holland som startar på söndag. Främst pekas matchen mellan England och Skottland ut. Känner sig trygga säger de svenska fotbolls tjejerna. Hoten ska vara riktade från IS. Räknar med att få världsbilden än mer delad efter det.

Skellefteå-Ljusdal-Umeå och då Bollnäs. Slagsmål mellan orterna vilken som kan dra till sig äran av att vara Victoria Silvstedts egentliga kommun. Ikväll var Carina Berg prao hos den kända modellen. Föredrar fortfarande Tomas Ledin och Malena Ernman. Känns för mig mycket mer naturligt.

Morgonmöte med känsla. Precis som det är varje gång, eller i morse än mera. Fick fötterna omskötta av proffs. Känslig för beröring. Och hymlar heller inte med detta. Lyssnat noga på läromästare som poängterade det nödvändiga med daglig beröring. Teori och praktik i nära kontakt.

Förmiddagsmöte på planen. Förmiddag med tabata gruppen. Första gången för Maria & Peter. Tror de uppskattade rörelserna. De också. Inte den hårdaste gången. Men tillräckligt i den kraftiga värmen.

Vigseluppdrag mitt på dagen. Gav ingen möjlighet följa med den där reportern som skulle göra artikel kring cykelväg Sandviken-Årsunda. Eller rättare sagt bristen på. Finns oerhört mycket lyfta in i den följetongen. Undrar hur påläst skribenten är och vad som kommer ut? Visar om det är ett enkelt instick eller ett professionellt inslag. Kommer visa sig.   

Känt efternamn. Markström. Och alla genomtrevliga. Nu kanske Tim är åter på väg mot Sandvikens IF. Säger välkommen innan något över huvud taget blir officiellt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar