måndag 24 juli 2017

Tar det positivt


Gammalt uttryck. Det tar sig, sa mordbrännaren. Behövs definitivt inga mordbrännare. Men tar sig ändå – antal deltagare på tabatan. Förmiddagens event samlade hela tjugofyra personer (24). Flest – hitintills. Pass som kändes mycket lagom. Till och med skönt efteråt. Trots avslutning med låten Sally och allt nigande därvidlag.


Positiv förmiddag med svar från mamma som var i helt annan kondition än igår! Nu mycket tydlig och klar i sitt tal. Går väl i vågor förstås. Klargjordes också situationen från både kurator som sköterska. Väntar planeringsmöte i morgon. Kanske, kanske kommit över krönet nu. Om flytten idag är positiv eller inte får väl visa sig. Tror dock inte på många omflyttningar. Skapar normalt mer oro och känsla av att inte känna igen sig – mot det ugn som finns i vardagen. Något som många missar i ropet efter allt flera mellanvårdsplatser. Planeringsmötet, måste mobilisera fram från min sida ett antal frågeställningar. Lyssna in först givetvis vad sakkunskapen presenterar. Undrar vad en flyttkarusell kan ställa till med. Och hur alternativen ter sig.  

På väg. Fick det där samtalet i alla fall. Från Nils-Olov som med kompisar är på väg mot fjällvandring någonstans bortom Oslo. Kul med äventyr. Speciellt med nära kompisar och en viss utmaning som krydda på anrättningen.

Annat samtal. Mer ifrågasättande. Av för mig okänd anledning. Men finns väl något dolt bakom det hela. Nästan lite av journalistiskt ifrågasättande. Vad dylikt nu leder till är högst oklart.

70 år, jämn ålder. Lite speciellt och upplevs av de flesta endast en gång per liv. Naturligtvis mängder av varma grattis kramar till Börje. En av de där gentlemännen som alltid vill bidra med ärliga uppsåt. Gammelstilla i full flaggning dagen lång.

Framdragen – baklänges. Gick liksom inte hålla sig undan längre. Nu tvingades statsministern fram i dagsljuset. Märkligt hålla sig undan i ett övergripande ärende som handlar om rikets säkerhet. Förutom överminister själv så är än mer tre andra ministrar i allra högsta grad inblandade. Stora mängder sekretessbelagd data nu röjd. Slutsatser som måste dras, vad som har hänt, vilka åtgärder som vidtagits. Den enda slutsats som kan dras; Fortsättning följer. Nu presenterades bristerna som rena rama informationshaveriet. Och en statsminister som totalt passerat i fråga om rikets säkerhet. Enda konkreta beskedet var väl att ”jag hade gärna tagit emot information”. Vilket väl ska tolkas som att Ygeman i varje fall går på övertid.

Boendet, väldigt viktigt. Det som presenteras som ett framtidsscenario för Skåne är en bild att ta till sig. SMHIs karttjänst visar att stor del av Skåne kan ligga under vatten redan inom få antal år. Skulle bidra till en hel del omflyttningar. Dock behövs ingen asyl för skåningar. Inte än i varje fall. Så vi behöver ingen administrationsutredning för att ta reda på vilka som har rätt att flytta och vilka som ska avvisas.

Följde med ikväll. På den där måndagskvällspromenaden i Österfärnebo. Frågor som jag i varje fall vet att jag inte klarar av, definitivt inte alla, trots alternativ. Den här gången i Fors. Mer gissningar än föregående vecka. Tackade inte nej till inbjudan till kvällsfika i Barbro och Jompas lusthus. Smakade mera.  

Kvällen i övrigt tillsammans med Annika Bengtzon.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar