onsdag 26 juli 2017

Ledar KRIS


Vinnare eller förlorare. Alltid en frågeställning som finns med. Idrottsligt som politiskt. Satts på sin spets idag när det är tydligt att allianspartierna samfällt riktar misstroendeförklaring mot tre av de (S) märkta ministrarna. Inte en utan tre mycket tunga namn. Fast enbart en kunde ju omfatta ministern från Göteborg och det måste vara svårt för statsministern agera avskiljare även då – med risk att förlora det för honom tunga Göteborgsdistriktet.


Nu pekas såväl Johansson, Hultqvist som Ygeman ut för att få lämna sina uppdrag. Och frågorna ställs direkt vilka som vinner på det här. Egentligen är väl frågan mer rätt om den ställs om någon över huvud taget är ansvarig när rikets säkerhet hotas av okunskap. Och bristande ledarskap. Det fordras 175 ledamöter för att focka den aktuella trion. Den majoriteten måste väl redan ses som säkerställd. Ett brydsamt läge som statsministern hamnat i. Så svårt hitta någon acceptabel utväg. Som också skulle kunna innehålla handtaget om nyval. Endast ett år före det ordinarie! Oaktat utgång, oaktat nyval eller ej – så gnuggar tydligen SD händerna Och kommer visa att i blockpolitik kommer de alltid ha ett avgörande inflytande. 

Finns olika scenarier att fundera kring. Förtroende är alltid viktigt att beakta. Ett SD scenario skulle definitivt kunna drabba Centerpartiet hårt, troligen även Liberalerna. För de andra två? Kanske till och med en form av önskescenario?

Det som är klart är att det är betydligt enklare plocka ihop ett lag, eller som här en regering. Betydligt enklare än att regera, enklare än att visa ledarskap. Att det som var känt för vissa redan 2015 har fått gå så här långt är mycket märkligt. Eller helt oförklarligt. Kommer i varje fall ta plats i historieboken och stå där för alltid.   

Så svårt räcka till. Eller vara med i det rätta upplägget. Meddelande om korttidsboende kom mig till del vid 15.30 tiden av ansvarig sköterska. Platsen fylls på redan i morgon förmiddag. Klart jag ska vara på plats men vet alltså inte tiden – ännu. På plats med kläder, medicin, hygienartiklar och rullator. Men vet ju inte alls vilken medicin som gäller nu efter sjukhusdagarna. Kanske jag får besked – någon gång.

Flytten mottogs inte på ett positivt sätt. Istället mängder av tårar. Hade velat stanna i det boende hon haft nu under två dagar. Klarar inte av pumpa in positiva tankar på avstånd. Men kommer göra precis allt för att ändra uppfattningen, dock först i morgon. Med intensiv träning parat med god vilja så kan resultaten peka på ett mer eget och permanent boende inom kort.

Det här hade ju kunnat vara den där positiva sommaren. Som givetvis skulle innefatta en del tid uppe i Hyttmarken. En del utflykter som jag kunnat arrangera, antal nätter här på Sörbyvägen. Fortsatt nyfikenhet på vad som finns i alla nya dagar. Men så det här. Som stoppar upp det hela. Vet att hon haft stora förhoppningar kring vad dagarna kunde fyllas med.  

Enda gången som pulsen fick höjas. Mellan 18 till 19 kvällstid. Patrik presenterade sin tabata timme och samlade ihop tjugo personer som prioriterade träningen. Skönt, speciellt efteråt. Som tidigare, snedvriden könstillhörighet. Men det är en helt annan fråga.

En kväll utan Sara Sjöström, utan damlandslaget i fotboll. Men med storfavoriten Frankrike väldigt illa ute. Så illa ute är inte enbart förunnat den politiska arenan. Något besked i framrutan kommer inte förrän tidigast 10.00 torsdag förmiddag.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar