lördag 15 juli 2017

Att mötas - på riktigt


 


Stor olycka, plötslig förstörelse, förödelse, olycka, tragedi; stort misslyckande, sammanbrott, ruin, dråpslag, skräll, krasch, härdsmälta. Det där som ryms inom ordet katastrof. Och som fått beteckningen av (M) oppositionsråd och avser prognostiserat resultat för vår egen kommun. Minus 52 miljoner är inte något vi vill ha, eller beräknat ha. Utgick från ett realistiskt budgetförslag men som nu krackelerat ordentligt från sifferunderlaget. Utförsbacken stavas i stort grundskolan. Samtidigt så svårt förstå att vi inte förstår när andra kommuner tydligen gjort det. Eller vad som nu har uppenbarat sig.  Förklaringar kommer säkert. Fullt klart att det behövs hårt och strukturerat arbete.


En lördag i väntans tecken. Besök på sjukhuset eller inte. Klart hon både vill som ska ha besök. Inte klart från vilken/vilka naturligtvis. Tog väldigt lång tid för Nils-Olov att leta sig fram från Danderyd. Men han gjorde det i alla fall, starkt. Och blev heller inte förskräckt. Fungerar ju med samtal fram till dess att hon blir trött.


Ändå så överraskad att det tar så lång tid. Så lång tid efter misstanke om stroke. Hade liksom för mig att vid misstanke ska saker och ting gå fort. Med röntgen, med insatser för att lösa upp befarad propp. Men här gick det ju enormt lång tid. Ett dygn. Finns säkert förklaringar. Håller verkligen tummarna för en lycklig utgång.


Förundrad också över märklig sms trafik. Borde i min värld vara enklare att ringa. Prata istället för krångla till livet med märkliga sms. Insinuationer har aldrig varit brobyggande grunder. Samtidigt är ju valet fritt att göra. Men ensidigheten gör det lätt till fritt fall.


När två kreativa individer möts kan vad som helst uppstå. Såväl mailet från Johan som från Mary bekräftade det jag redan förutspått. De hade två härliga timmar tillsammans i Stockholm. Verkar finnas en öppning från bådas sida. Och det är vad vi regionalt verkligen skulle behöva. Utmaningarna är mycket tydliga. Frågan är hur vi jobbar med dem, och hur vi professionellt hanterar frågeställningarna.


Härligt också läsa hemma-hos-reportaget från Lena och Hening. Två genomtrevliga personer som också söker utmaningar – och söker lösningar på dessa. Bidrar inte enbart ekonomiskt utan minst lika mycket med sin trevliga närvaro. Inser att även där är jag verkligen priviligierad.  


Lite taxiresande tidig afton. Per-Ewert och Lina till hårdrocken på Gasklockorna. Passade på att besöka mamma. Verkligen trött. Men så hade hon ju också avverkat två besök redan. Nils-Olovs som rörde upp känslor. Och därefter Anna med småkillarna. Bäst låta henne koppla av och vila hjärnan. Få krafter åter.


Taxi också för Carl-Henrik och Elin till Anders och Karin där i Bovik. Sommarfest innan Anders drar iväg mot en säsong underställd Nashville Predators. Härlig killa – och ett kraftfullt lycka till.


Nils-Olov testade av mil banan innan min grillning kunde provas. Tror nog den var lyckad, inget bränt när man nyttjar folie på gallret. Känns bäst för mig, gillar inte det svarta som klistras fast på köttbitarna. En varm fin lördagsafton som möjligen kunde konkurreras ut av något känslosamt bröllop. Än mer om det bara gick att återställa mamma till gammal god form.         

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar