måndag 17 juli 2017

Smärta


Oro, grusväg av sämre standard, utförsbacke, mobil mot örat, upptaget – konstant, ålder och sämre cyklist. Ingen bra kombination. Inte idag heller. Rädsla när det började gå fort och nöp troligen till över handbromsen. Flög direkt över styret. Blodig och med framtänderna intryckta blev det en stund kravlande omkring. Så j-la onödigt.


Klart jag ville veta hur det står till med mamma. Ringde, ringde för att sedan ringa igen. En kombination som slutade illa – för mig själv. Och ändå ingen vetskap hur det är med mamma på Gävle sjukhus. Så – j-la svårt göra saker och ting på samma gång.

Med svullen överläpp och andra skavanker ringde jag Agneta. Måste veta vad att göra. Tänderna intryckta kändes som en rejäl skada. Fick rådet ringa 1177 och på eftermiddagen akuttid. Såren i ansikte och händer går väl över. Mer rädsla för tändernas möjligheter att växa fast.

Skulle ju bli en ordentlig cykelfärd. Gavelstigen, Sotarskär, Torsåker, Gammelstilla, Trekanten och åter. Kanske stopp hos Ann-Katrine, Birgitta. Men istället huvudet rakt ned i en grusväg med de komplikationer det drar med sig. Helge nåddes över mobilen och tog sig fram på den väg som måste heta något helt annat.

En dag som i övrigt inleddes med glädjande nyheterna. Den sex åring som varit borta under tretton och en halv timme hittades i natt vid ett-snåret. Oskadd. Mycket stora samhällsinsatser mobiliserat och med den glädjande utgången!

Glädjande på annat sätt. Årsunda IF representeras i Gothia Cup av pojkar 18 år. Inledde turneringen mot FC Preussen Espelkamp, Tyskland. Och kunde vid full tid plocka med sig de tre poängen efter en svensk 2-0 seger. Lovar gott i fortsättningen mot danskt lag på tisdag och kanadensiskt på onsdag. Den sista kampen TV sänd över Mittmedia. Missa den inte!

Oerhört trevlig tandläkare, Daniel Falk på Tandvården Region Gävleborg. Bröt tänderna på plats. Men långt ifrån säker hur det hela kommer utveckla sig. Åtminstone en framtand väntas ryka längre fram. Den läpp som spruckit sönder ordentligt, ville han ha sydd på Gävle sjukhus. Men ringde möjligen lite sent på eftermiddagen, varvid de avböjde. Gick inte få bort allt det där blodet som lagrats i ansiktet. Blod, svett och tårar. Svett var det ju inte så mycket med – men det andra. Annonserar efter ömhet. Som inte signalerar det självklara – klumpighet. Ömhet kanske till och med skulle neutralisera smärtan i båda händerna.  

Tog mig tid. I alla fall. Till Bastfallet för måndagskvällens frågesports vandring. Signerat av Anna-Greta & Helge.

Kvällens Annika Bengtzon fick slänga sig i väggen. För kvällens stavades mästerskapsmatchen i fotboll mellan Sverige och ständigt favorittippade Tyskland.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar