tisdag 25 juli 2017

Att avgöra


Att avgöra en annan persons livssituation. Lägga sig aktivt i livsbetingelserna. Inte helt lätt och absolut inte roligt. Om eller när situationen uppstår. Och under förmiddagen uppstod den på sitt sätt. Under rubriken vårdplanering. Imponerande många personer och yrkesgrupper som bidrog. Mest positivt att mamma själv deltog och gjorde det så aktivt. Det allra mesta var tydligt och framfördes på ett klart sätt. Samtidigt som vi inte riktigt tog beslut vad som vi egentligen tycker, samlat oss kring. Kanske för att ingen agerade ordförande och sammanfattade vad som bestämdes. Eller sammanfattade vad som inte bestämdes.


Naturligtvis vill man ha tydliga alternativ välja mellan. Men de verkar inte alls finnas. Svårt det här med att åldras och dessutom när ohälsan så snabbt och oberäknat slår till. Ändå var så mycket positivt just idag. Hade också en del med flytten att göra. Svårt ha kontakt med omgivningen och naturen från nionde våningen. Betydligt enklare från markplan. Ganska självklart. Och ändå fortsätter vi bygga på höjden, trava människor i höjden, trots att vi mycket väl känner till miljöns betydelse i rehabiliterande syfte.  

Hade på mig glasögonen – i avsikt att se möjligheterna istället för at blint stirra på svårigheterna. Naturligtvis inbegriper det att kunna få ställa kritiskt granskande frågor. Vi hade ett bra samtal utan att komma i mål direkt. Blir en spännande återkoppling per i morgon.

I övrigt en proviantdag. Proviantdag i prylar. Inga större kostnader sak för sak men tillsammans blev det en dryg nota. Bra att ha saker och lite färg. Dock inte paint it black utan rejält vitt istället.

Flera dagar sedan nu. Men idag var det tid för besöka arbetsplatsen igen. Allt mer byggarbetsplats och mindre Stadshus. Och inte många som bemannade kontorsplatserna heller. In the middle of the summer. Fungerar väl i alla fall.

Riksföljetongen fortsätter. Ansvarstagande. Eller inte. Kring ett så pass viktigt område som rikets säkerhet. Funderar hur det är i vardagen, i arbetslivet. Om det är underställd som inte förmedlar viktig information vidare. Undantar det ansvaret för högsta chefsnivå? Knappast, eller egentligen aldrig. Och om det kommer ett samfällt misstroendevotum mot några ministrar – hur mottas det. Tydligen med att utlysa nyval. Knappast hotet som avbryter ställda krav på ansvarstagande.  

Hoppar lite fram och åter. Ibland Malmö andra gånger Göteborg. Ikväll handlade det om Göteborg med man och kvinna knivskurna. Dessutom variation mellan knivar och skjutvapen. Städer där våldet tagit alltför stort utrymme.

Radas upp åter igen. Frank Anderssons många förhållanden och äktenskap. Vann ju många brottningsmatcher just på fall. Men fortsatt men lång rad kvinnor tydligen. Också en sådan tilldragelse här för många år sedan som jag själv nyttjade genom att ordna en s k kändismatch. Så mycket folk har aldrig samlats vid idrottsplatsen, vare sig före dess, efter det eller någonsin i framtiden heller. Kul att anordna och kul med alla kulor som rullade in också. Sedan at det helt finansierade bara ett enda köp – är en helt annan sak.

Kvällsrapporter från Per-Ewerts besök hos mamma. Liksom den där större Ålandsutflykten och vad som införskaffades. Inget från Norge dock och killarnas fjällvandring. Trevligheterna i Växbo Qvarn blev precis sommarens höjdpunkt, precis som det ska vara. Från fotbolls EM var det dock allt annat än lyckat. Insatserna från backlinjen var i allt annat än mästerskapsklass. Lönar sig sällan att möblera om helt och hållet.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar