onsdag 5 juli 2017

Tal med klass och innehåll


Precis som sägnen säger det ska vara vid en vigsel. Först lite vatten, regn, på brudens huvud. Det garanterar en livslång lycka. I morse regnade det i Gotland, regnade rejält. Perfekt start för Annie Lööf. Regnet som under dagen övergick i strålande solsken – som ett gott omen. Lång dag med mängder av intervjuer, seminarier förstås. Och egentligen det clou som förväntades på kvällens tal i Almedalen. Precis som det ska vara vid vigslar, vid framsynthet – och i det här fallet också med ansvarstagande.


Media skriver, media uppmärksammar, media fångas också de av hur en person, ett parti, griper tag i allt flera. Emanuel Macron var alltså inte et undantag. Hela svenska befolkningen önskar något likartat. Annie Lööf är en del av svaret.

Ingenting är klart förrän allt är klart. Det är inget val nu – först nästa höst. Men vindarnas riktning är svårt att inte känna av. Förtroende är en sak .- en viktig sak. Missnöje är något annat. På den planhalvan finns redan antal spelare/aktörer. De som bedömer världen i ja eller nej, i svart eller vitt. Alla de som saknar nyanser.

Seminarierna stod där även idag. Som spön i backen. Men också de där mötena. Eftermiddagens promenad ned för Hästskovägen tog…….två timmar. Inte för att det var oframkomligt. Utan för alla dessa stopp, möten. Mer samtal än på ICA den intensivaste kunddagen.

Kontakten hemöver. Emil på strålande humör något förundrad att jag var på Gotland. ”Skulle vi inte dit tillsammans?” Klart intressant om han verkligen vill och kanske har några, någon annan småkille som vill med någon augusti dag. Tror det finns några möjliga datum lediga i lägenheten. Kollar gärna upp detta.

Att trivas med livet. Se tiden an med alla sina möjligheter och definitivt också våga peka riktning. Så helt avgörande. Mötte en positiv Peter så där på eftermiddagens sena timme. Finns mycket sätta klorna i. En del frågor mycket större än att endast bedömas som strategiska.  

Rekrytering, ledarskap, delaktighet med mera. Morgonseminariet som också ställde de viktiga frågorna kring hur vara – eller bli – en attraktiv arbetsgivare. Laddades på med olika inspel – köper alla! Och ingen föredrog Business as usual. Vilket det allt för ofta ändå handlar om. Gäller förstå vad som utvecklats i de yngre generationerna. Tar inte bort pekfingret från en sådan avgörande frågeställning.

Positivt också – samtalet med Mary. Förmedlar till Johan så räknar jag med resan ned dit nästa eller nästnästa vecka. Förmedla samtalet på ett personligt sätt mellan två personer som båda kan göra stor skillnad. Där initiativ parat med hundra procentig professionalitet/kunskap måste vara de mest möjliggörande pusselbitarna. Och dessutom idag inte alls slagit fast vad det ska ge. Bara vet att det kommer ge på ett eller annat sätt.

Starkt. Inte så mycket sparkar i skrevet. Mer landsmannamässigt. Veckans med säkerhet starkaste tal framfördes naturligtvis från Sveriges mest populäre och respekterade partiledare. Den gröna färgen var uppenbar men målades även med andra skarpa färger – förutom de sorgsna bruna. När klokheten kom till (Vis) byn. Då blir framtidsvägen mer möjlig att vandra – för alla – med allas olika möjligheter.

Analysmötet på Black Sheep förtydligade alla våras uppfattningar. Trevlig samvaro och möte som bygger lag. Den vrickade foten gav stor smärta märkte jag. Jag borde ha tagit hjälp av professionella. Helt enkelt övertalat om hjälp, biträde. Nu fick Jannes tablett bidra till nattsömnen. Blir att väcka lugnt och stilla och se om det över huvud taget finns möjligheter följa med onsdag morgon. Annars får jag vandra ned själv. Eller på annat sätt fixa fram kryckkäppar. Men hoppas naturligtvis få veta vilken hjälp som efterfrågas.  

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar