måndag 22 maj 2017

We are............


Mitt inne i drafttider. Som det är under försommaren när NHL genomför sin happening. Spekulationer vilka som kommer upp och på vilken plats som talangerna tingas upp. Men var inte först. Riksdagspartierna har ju redan börjat sin draft. Som i förra veckan när skånsk moderat vandrade över och blev utstyrd i annan färgskala till Sverige Demokrat. Oklart om det handlade om samma bedömningskriterier som NHL föreningarna tillämpar. Detta kring talang, uppförande och lämplighet.  


Hockeyfest är ingen fejknyhet. Utan en tillställning där svenska folket får hylla sina guldhjältar. På plats eller blott som TV tittare. Uppenbarligen var Tre Kronor spelarna i bättre form under gårdagen – än idag. Fast roligt har de säkert haft det. På grund av dubbelbokning i år inte på Kungsträdgården, utan hänvisade till Sergels Torg. Får leta efter någon reprisföreställning efter hemkomst från kvällens kommunfullmäktige.


Ett fullmäktige som innehöll verbala uttryck för rörelsens betydelse. Och om rörelse är ett renodlat kommunalt ansvar. Eller för skoleleverna helt ett ansvar för skolan. Mötte i alla fall antal rör(l)iga inlägg. En del rörighet tillägnades i samband med jävsfrågorna för respektive nämnd.   


En måndagkväll 20.00, relativt centralt. Då borde det vara tryggt. Dock inte hos Micke och hans saluhall i Valbo. Inbrott och stora mängder kött stals. Fel kväll, fel tid.

Rätt tid vet man aldrig men nu har pajasen Trump kommit till Jerusalem. Och betydligt återhållsam mot vad han sade i presidentkampanjen. Vad som kommer från honom vet man aldrig. I och för sig en hotbild. I morgon motparten till Israel besöks.

Allt högre utsläpp, allt högre mängder avfall. Svårt förklara för ett regeringsbärande parti. Blir nog en hätsk stämma. Kommande helgs möte för Miljöpartiet. Nationellt verkar mycket vara kluvet. Och så brukar det också vara för hästarna när fodret är tömt, krubban tom.

”En obekväm uppföljare”, en film av Al Gore som borde kunna övertyga t o m Mp att det handlar om något så mycket större, så mycket viktigare än ett fossilfritt transportmedel. Det handlar om utsläppsneutralt drivmedel. Det vi har tillgång till – ändå slåss alltför många för något helt annat.    

När det blir dubbelt i kalendern så måste även jag ta beslut, fundera på uppkomna situationen. Som för i morgon. Tacksam då att Ingrid går in och fixar det som ska göras under eftermiddagen.   

Aktuell fråga, gruva eller inte fråga i känsligt område. Onekligen varit en mycket lång tidsperiod för de två samhällsbyggnadsnämnderna att prata sig ihop för ett gemensamt ställningstagande. Blir ytterst intressant att få ta del utav.

Aktuell annan fråga. Sprututbyten eller inte. Oavsett det ena eller det andra så känns det ändå fel! Så någon form av beslutsfattande måste även vi ställa oss bakom.

Ytterligare en dag på den andra. En ny dag utan några som helst fysiska aktiviteter. Får ta igen det – någon gång längre fram. När jag skulle behöva mist dubbelt upp så blir det istället hälften så mycket.

We are the Champions……….

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar