tisdag 30 maj 2017

Det som avgör; SCB


SCB – är det vad som avgör. Avgör förtroende eller inte. Eller är det medlemmarna – eller möjligen kommande valresultat. Onekligen jäser det i partiet med M beteckning när media kontaktas och får späda på den interna oroligheten. Oroligheten som helt fokuserar på partiledarskapet – verkar det som. Inte på andra enskilda riksdagsledamöters insats, regionala företrädare eller till och med lokala företrädares insatser. Dåliga resultat, någon är skyldig. Och definitivt inte laget. Har hört samma historia i idrottsliga sammanhang, häng ledaren.

Nu kommer SCB med sina siffror först på torsdag. Så till dess finns det knappast någon att hänga. Men låga siffror även då – och……… Vi får väl se vad som händer och sker. Eller om allt som skrivs enbart är tomtebloss.

Minnen, de som finns i historieboken och aldrig ska få komma fram i historieboken igen. Den skamliga baltutlämningen. Men nu kommer en annan form av repris. Exentuerat idag – igen. Afghanistan utlämningen till Kabul av tjugo ungdomar. Garantier hur de ska kunna komma in i det afghanska samhället? Who cares är tydligen den svenska parollen. Försvaras med; de är ju inte svenskar, de har ju kommit hit utan att vi bett dem, de hotar vår svenska välfärd, de är äldre än vad de utgett sig vara. Eller vad som nu kan lyftas fram och rättfärdiga utvisningarna. Rättsstaten Sverige. Fortfarande med blå gul flagga – eller börjar den inte bli alltmer brun i sömmarna?

Linna – ett av alla de fall som travas på hög. Där rättssäkrade beslut ifrågasatts av journalister som tvingar fram omprövningarna. Idag Kaj Linna, ”utom alla tvivel”. Det som skulle rättfärdiga hans 13 år i inlåst förvar! Är han oskyldigt dömd så är det mycket mer än rättslig skandal.

Kevin mordet, 4 år kille. Har också ruskat om ordentligt. Ställs utom alla tvivel att det är felaktigt skött. Om man nu kan lita på Leif GW Persson – och många, många andra.

Lokalt mindre bolag. Med väldigt stora utmaningar förvisso. Samtidigt ett kreativt samtal med personlighet som kan lyfta frågor till dialognivå. Inte alla som har de möjligheterna. Mycket enkelt att alltid enbart kunna bolla till ett. Att förenkla det mesta till ja eller nej, till blått eller rött. Nyansbefriad.

Letar efter rapport, minnesanteckningar från ett av dagens styrelsemöten. Hittar nada. Det jag bevistat kommer anteckningarna i minnesform distribueras före midnatt. Med garanti. Hålla alla uppdaterad efter bästa förmåga, en självklarhet.

Planering inför kommande val. Mycket fundera på, tänka till inför. Även här upp med finger i luften efter at ha fuktat det och känna efter vad det blåser i för håll. Eller ställa en fråga i en grupp och själv skicka med sin egen personliga åsikt! Ledarskap? En avancerad metod för att få alla tycka lika!? Enklast så. Liksom fixa till titulationer. Bara pang på.

Väldigt mycket i ropet. En av de mest respekterade personerna i samhällsbygget. Finns alltid något att beakta från hennes ställningstagande, uttalanden. Charlotta Mellander, professor i nationalekonomi på Internationella Handelshögskolan i Jönköping. Nu presenterat vilka kommuner som har högsta livskvaliteten. Känns positivt att egna kommunen klättrat så högt! Men det viktiga, aldrig vara nöjd, alltid vilja bli bättre.

Samma sak kring ordet som var i ropet idag, ”samverkan”. Ropet efter samverkan. Borde rimligen bejakas av alla som en naturlig ambition. Men istället försvarslinjer som mobiliseras! Ambitionen måste rimligen vara att bli än bättre och vara ödmjuk. Vet hur det är med ömma tår när man spelar med för trånga fotbollsskor. Men här fanns inte ett enda par fotbollsskor ens i närheten.

Noga med utgifterna. Även vad gäller nätavgifter. Att det kan variera så mycket. Ser i vårt län avgiften i Nordanstig uppe i 106,3 öre per kWh. Jämför med avgifterna i gästrikekommunerna; Gävle 65,4 öre, Ockelbo 92,7 öre, Sandviken 76,7 öre och Hofors 79,9 öre. Avgifter som det inte går att förhandla bort – de bara finns där.

Frågar om lov. ICA Maxi Kids Run loppet den 17 juni. Om det är tillåtet låna in killarna och låta dem delta. Fordras nog en förhandling. Skulle vara kul, allt som händer under Sandviken dagarna. Och har själv blivit placerad för medborgardialog klockan 14.00. Hoppas jag på!

Ingen motion idag – heller!       

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar