måndag 15 maj 2017

En vanlig måndag


Klart man ofta möter verkligheten. När den är karg och bister. Följer hälsingetjejen som eventuellt rövats bort. Verkar ju så när tre unga män är gripna. Ingen bakgrund, ingen alls. Men ändå ett nedslag i vardagen när den är ofattbar.

Tuff verklighet också som presenteras av tidningen Hem & Hyra. Bara i Gävle skall det handla om 360 hemlösa barn, varav 60 stycken är i en mycket akut situation. Så svårt ta till sig när den egna omgivningen inte alls ser ut så. Ett kluvet samhälle som kan komma driva samhällskostnaderna rakt i höjden, för precis alla.  

Centerpartiets Annie Lööf vann söndagskvällens partiledardebatt i SVT, enligt en undersökning från Aftonbladet/Inizios opinionsundersökning.

– Hon har en väldig medvind just nu, säger opinionschef Karin Nelsson.

Den svagaste insatsen anses Miljöpartiets Isabella Lövin ha stått för. Taget från Aftonbladets redovisning. Hur man nu kan mäta ett resultat från en Partiledardebatt!

Lena Mellin Aftonbladet med lång erfarenhet av det politiska spelet tecknar ned elva olika konstellationer i ett fortsatt regeringsutövande. Elva scenarier som är av olika grader möjliga eller omöjliga. Fordras nyktra diskussioner – men dock först efter valet. Ingen kan någonsin sälja skinnet innan björnen är skjuten.  

Ibland måste man ta pulsen. Fundera vilka insatser som är mest verkningsbara. Arbeta proaktivt eller reaktivt. Klart att det knappast någonsin finns en lösning på ett problematiskt område. Skönt i alla fall få diskutera ett av de stora samhällsutmaningarna. Rökfri kommun. Eventuella konsekvenser som kan vara svåra förutse. Som alltid måste man närma sig frågeställningar med ödmjukhet. Och hoppas det gäller alla andra också.

Familjen Hedenhös. Hur sjuttsingen vågade de acceptera förändringar. Och inte slå vakt om det som redan var. Våga möta framtiden med möjligheter istället för rädsla. Så mycket lära från förr till nu. Nyttja möjligheterna istället för att förneka dem. Idag finns det massor med tekniska möjligheter. Men fortfarande så svårt acceptera dem. Bevisbördan ligger på det nya medan det gamla inte behöver bevisa något. Kan det vara så?

Bevisbörda. Det som borde vara en självklar sak i en mordrättegång. Mord 2004 med tillhörande livstidsdom. Tas om nu och då torde resultatet bli ett frikännande. Fallet Kaj Linna berör, och kommer beröra än mer! Samtidigt som mordet på Kevin, fyra år, rullar vidare som en medial storsäljare. Går det lita på utsago från en femåring? Hur dokumenteras förhören? Kan de påverkas?  

Spiral rakt ned i källaren. Gefle IFs utveckling torde liknas med Gröna Lunds Fritt fall. Ikväll torsk mot seriens jumbo. GIF fast förankrad i bottenskiktet. I en, som det ser ut, helt handlingsförlamad förening.

I vår hockeystolthet. Snart full trupp hos Brynäs. Men om det skulle handla om förstärkning mot i fjol – då fordras mycket, mycket utveckling vidare. För individuellt har truppen klart blivit försvagad. Och akilleshälen, målvaktssidan, permanentats. Jämför med hur andra föreningar rustat! Ambitioner stavas tydligen annorlunda.  

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar