fredag 5 maj 2017

Omöjligt försvara sig emot


Så mycket, så viktigt. Visst viktigare än annat, visst prioriterat före annat. Men inget som det här. Brand anmäldes klockan 17.10. Och det var ordentligt fyr underbrasan, eller brandutveckling där i radhuslängorna. Vallhov, Sandviken. Visar sig väl så småningom, just nu påstås det att tolv lägenheter är åtgångna. Bland det värsta som kan hända den enskilde, familjen. Att plötsligt så står man där på bar backe. Bra givetvis med försäkringar samtidigt som det ändå känns så oerhört. En kniv rakt in i hjärtat.


Övernattningsmöjligheter måste fram. Borde gå ordna i hotell. Men anmälde mig till högsta tjänsteman, om det skulle behövas. Tydligen inte. Fixas på annat sätt. Och tror samtidigt at jag inte är ensam. Måste vara väldigt många som erbjuder sig ställa upp i denna svåra stund. Utan at veta om det handlar om någon som helst bekantskap. Den varma, soliga aftonen skyms till följd av denna katastrofala brand.


Sjukvårdsminister sjukskriver sig. Utmattad tydligen. Ett hårt jobb som ger tillträde till sjukvården på annat sätt. Sjukdomsförlopp som det är så svårt förhindra, vet ju liksom inte när det bara slår till! Och så försvinner bara benen, kroppen, huvudet. Inget som fungerar. Ramla och hoppas att någon stödjer – på något sätt. Någon dundermedicin finns heller inte. Vara hemma kan vara positivt – eller till och med negativt.


På söndag gäller det. Kommer med säkerhet påverka oss radikalt. Franska presidentvalet. Förstår att man inte kan bli överraskad. Men är franska folket så fruktansvärt besvikna att de väljer rena koleran. Måste bli Macron, annars kan alla ekonomiska realiteter ramla samman. Och för oss som är så exportberoende! Ett Frexit skulle krossa hela Unionen.  


Skulle kunna vara torrt och knastrande. Som et årsmöte skulle kunna vara. Men här var det tematiska föreläsningar som skapade ett stort intresse. Samtidigt som jag först nu förstod storheten i Lugnet området. Förstår att hit dras det stort intresse för studier. Även från omkringliggande kommuner. En högst trevlig stad med en aktiv stadskärna. 200 affärer och andra utbud, finns inga lediga lägenheter! En stadskärna som trivs! Eller som man trivs med. Så har det också prioriterats och gjorts för centrum och mot externhandeln.  Just nu byggs Å-rummet om. Skolkommunen med 27 grundskolor.

Och så var det dags för Demoskop. Också en mätning bland många andra. (S) 27,8% +1,6, (V) 6,6% -0,8, (Mp) 4,6% -1,1, (SD) 17,3% -0,5, ( C) 12,8% -0,7, (M) 18,0% +0,2, (L) 5,5% -0,5, (Kd) 3,7% +0,9, (Fi) 3,3% +1,5. Blir många fler före valet. Med väldigt många spekulationer. Den enes bröd den andes död. Kanske.  Spekulationer visst, fast Mp kontra Fi späder på uttrycket.

Kvällens Let´s Dance. Något nytt – följer det aldrig förut! Men nu handlade det ju om semifinalen. Och då klev de vidare, idrottsprofilerna Jesper & Anja. Så kanske, kanske finalen drar till sig. Var ju så nära en gång. Fast då handlade det om Hambo dansen. Blev inget av den gången, stod där som ensam partner. Och som i tango – fungerar inte att dansa själv. Blev lite av långnäsa. Ingen fotboll. Räknade dock in de tre poängen, 2-1 räcker ju faktiskt.   

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar