fredag 5 maj 2017

Meningen med


Så mycket glädje och engagemang som kan omfamna en under en hel lång dag. Ändå största glädjen när jag väl kommer hem och får höra att Helenas afghanska kille beviljats uppehållstillstånd. Glädjer mig med honom, med Helena och familj. Men glädjer mig även för Årsunda, Sandviken – och Sveriges skull. Kasta ut ambitiösa personer med motiv att de är födda i annat land – sjukt, totalt sjukt. Eller helt vansinnigt. Är det så himla svårt att lägga ihop ett och ett? Hur kan grundläggande elementa i hållbart samhällsbyggande få döljas i bruna skjortor?  Förvaltande av en trött och rädd samhällskropp! Så många som borde ta en Hermodskurs i effektivt samhällsbyggande kombinerat med humanism.


Hufvudstadsutflykt. Nätverk, det man kan ha nytta av – men blott om man också utnyttjar det. Annars, blott en hägring, en fjäder i tillvaron, Kändes inspirerande att få åka till Mälardalstinget och veta att vi skulle få tillfälle marknadsföra oss med såväl El vägen som med Vätgassatsningen.  

Inspirerande att få deltaga tillsammans med Anders, Magnus och Daniel. Kunskap och engagemang förenade.  En i allra högsta grad motiverad grupp. Oftast kommer störningarna inifrån, hemifrån.  Att inte tillåta engagemang blomstra, få växa, är som att snöpa sig själv. Uppriktigt trött på förvaltande inställning när den inte bidrar till utveckling, utan istället aktivt försöker slå krokben. Slå krokben på sig själv är detsamma som stagnation.

 Kul få en roll i att bidraga. Känna mening. Oftast är det enbart deltagande utan åtagande. Fladdra runt i ringen utan motivation är ett fördärv. Märkligt att inte få ta roller av sig själv. Kan inte acceptera att utveckling stavas sitta still i båden, avvakta engagemang. Devisen borde vara göra varandra bättre. Men oftast bara ett uttryck, uttryck utan innehåll. Har sagt förr, skrivit förr – ledarskap som utvecklar handlar om diamentralt annat än att blott så splitt, steloperera sig själv och sedan avvakta rörelse.

Träffade en kommundirektör från annan regional tillhörighet och fick en helt oväntad fråga; Vad har ni gjort mot er egen skola!  Varför har ni så liten utväxling på insatta medel? Varför har ni så låga skolresultat.? Kände mig något överraskad. Ämnet var helt annat än vätgas. Och så denna tydliga fråga, från ute-i-Sverige! Har vi verkligen gjort oss kände i bakåtverkande marknadsföring. Time till att vända på kuttingen. Till att sticka ut, vara betydligt mer kaxiga. Få andra prata om oss själva – på ett positivt sätt.

Home sweet home. Hem för snabbt ombyte. Förtroende. Förtroende för mig som definitivt inte är hästkille att plocka in hästarna veckan ut. Av Stockholms anledning sen hem. Men de fanns ju där, väntande, alla fyra. Något mer oroliga p g a den sena kvällen. Men in kom de och där upplevde jag att de kände sig än mer lugna. Borde nog få vara cowboy även när herre och moder är på andra åtaganden än Mallorca.

Ingen återkoppling – egentligen – från regionens viktiga nämnd. Kanske inte så strategiska frågor måhända. Gäller ju ta för sig om något ska ske. För våra gäster tidigt på plats men i övrigt ganska lugnt. Inget checka av, utan pang på rödbetan direkt.  

Från motsvarande utskott, först beslut och därefter information! Märkligt eller blott en kvalificerad lapsus? Blir tillfälle ställa frågorna, hoppas at någon är beredd komma med adekvata svar. Känns onödigt klä av när dialog före beslut alltid är det bästa.

Fredag, ingen fridag. Men ny spännande – som det anstår i vardagen. Låta den stråla av välbehag som den skönaste helgdag. Underbart, än mer med två i tango.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar