fredag 19 maj 2017

6:a mot 0:a


Ett speciellt ansikte. På en person som nyttjat sitt kändisskap och sina pengar för att köpa sig fri. Fri från sexuella övergrepp. Assanges hånleende gapar så falskt. Sju års håla-sig-ifrån-alla-anklagelser på Equadors ambassad i London. Equador – ett land som det går köpa vad som helst ifrån. Ömkligt.


Ingå i ett lag men samtidigt i skriftlig form ifrågasätta deras kompetens och kunskap i uppdragen. Sitta med i Viltförvaltningsdelegationen och ifrågasätta kunskapen hos länsstyrelsens personal! Märkligt agerande. Och kanske ändå inte då det brukar kunna komma vad som helst från det där hållet!


40 år. En ålder det också. Firades idag på Högskolan i Gävle. Så lunchen blev annorlunda. Två snittar och två större tårtbitar. Fungerade det också. Fast det var så oerhört varmt där i lokalerna. Därmed så svårt ta till sig i hettan. Fick så småningom ge upp!


Så har hon lyckats. Finansministern. Få bort Nordea från svenska börsen och istället låta företagets huvudkontor etableras i antingen Helsingfors eller Köpenhamn. Bra uttalade sig finansministern i mars, bra att slippa en bank när väl bankvurpan kommer drabba oss. Finansministerns planer starkt ifrågasatt från Finansinspektionen.     


Definitivt inte mitt eget önskescenario. Ändå snart en verklighet. Gefleortens Mejeriförening sprattlar emot för egen överlevnad. Men nu är det dags för i närmaste monopol ställning och då stavas i stort sett hela mjölkagendan; Arla. Konkurrensverket har väl ingen annan åsikt än att företaget äger i stort sett allt, 100%!  

Morgondagen kommer gry med ett svagt morrande. Tror jag. För det lär vara dags för Roland och hans stora gängs mopedåkande runt Storsjön. Hundratals mopeder stjäl uppmärksamhet. Och speciellt när de samlas där runt Strandbaden.

Mötesplatsens betydelse. Nu satsas det ordentligt på en kvalificerad bio i egna kommunen. En av de saker som betyder för att få fart i centrum. Rörelse, liv och restauranggäster.

Hann med. Fixa det som behövdes till lördag eftermiddag. För nu är det ju dags för Olles sexårs fest. Flera veckor för sent. Men bättre sent än aldrig gäller fortfarande.  

Svårare hinna med för de som nyttjar tåget. Kan tydligt bli långa dagar. Idag kallades det signalfel. Hemkomst väldigt mycket senare än vad som var planerat. Blev nog en sen utflykt med hundarna denna fredagsafton. Men kanske angenämt i alla fall. Som två i tango.  

Skulle ju – egentligen. Ha planterat de där blommorna åt mamma. Men får väl bero. I morgon är ju en dag det också. Och då kan hon ju få följa med ut och bestämma hur saker och ting ska hanteras. Nog så viktigt.

Klart jag svarade ja. När Fredrik frågade om och när vi skulle fixa till den där träffen. Datum fastslaget. Claus vidtalad. Övriga tillfrågade. Hoppas naturligtvis det passar och intresset finns där. Intressant dag med mycket prat är jag helt övertygad om.

Stisse, alla möjligheter bli utsedd till Sveriges bästa lokaljournalist – på det sportsliga området. Idag kring något annorlunda. Direktsände en division fyra match. Årsunda vs Hagaström. Och det gick ju bra, rent sportsligt. Om det nu gäller resultatet. 6:a mot 0:a i hemmafavör. Tackar och bugar.  

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar