torsdag 25 maj 2017

Tore, en fantastisk kompis


I´ll never walk alone. Helt speciell kille. Följde med under kvällen upp på kyrkogården för att vattna på de gravar som skulle hanteras. Nyfiken skuttade han med hela tiden. Och givetvis hemöver när allt var hanterat. Tore, en helt fantastisk kille. Finns nog ingen som har en mer perfekt katt. Kompis – nästan jämt.


Hyfsad sovmorgon. Nedrans svårt sova så då blev morgontimmarna de där rofyllda som inbjöd till att ligga kvar.  Och det var ju egentligen en sådan där lång ledig torsdag. En svensk röd dag med mycken solsken.


Sen frukost. Men utomhus, njutningsfullt. Bästa tiden på dygnet, alltid. Det där med en rejäl påfyllnad. Lite av dagens höjdpunkt. Någon morgontidning blev det inte tillgång till. Men genom datorns försorg gick det ju skumma av vad som hänt i vida världen.   


Små eller stora insatser. Hann i varje fall klippa klar gräsmattan hos Carl-Henrik o Elin. Och så objektet med mammas terrass. Fick bort terrassplasten, gammal och spröd efter alla de här åren. Och massor med spik som också skulle plockas bort. Men nu är det i stort sett åtgärdat. Återstår få dit den nya varianten. Säger inte nej om någon erbjuder sig hjälpa till. Helt ok till och med. Mer osäkert vem det skulle kunna tänkas bli.

Fick en hälsning från Visby. Tydligen har de nått fram. Och lite är jag väl med i varje fall. Åtminstone har jag ju bilen där på stora ön. Och vem vet – första dagarna i juli kan det ju tänkas bli min tur där borta. Har blivit en vana. Men en vana är ju till för att brytas - den också.  

Fick ett kort livstecken från kören där borta i Krakow. En stad jag definitivt aldrig varit till. Men påstås vara en väldigt fin och traditionell stad från den polska storhetstiden. Som gjord för skönsång och livsnjutning. Kanske kommer ett sådant där vykort som en personlig hälsning.

Oerhört trevliga. Det måste man ju inte vara. Men det var dagens brudpar. En ynnest att få viga så positiva personer. Nya ansikten för min del, men ack så öppna och inbjudande trevliga. Första vigseln av de tre som finns schemalagda under tre veckoslutsdagar. Gott få spänna Amors Kärleksbåge.

I morgon, avböjde hålla den där begravningen i Sala. Kommer inte hinna med. Erbjudande nog så intressant. Där hade mörkrets furste inte hunnit med att stänga dörrarna. Tänker ständigt på ett så himla underligt beteende. Långt ifrån någon form av ledarskap. Ingick väl inte alls i utbildningen, det heller.

Lunchträffen med Sally. Underlig musik där det mest handlar om att lågt gunga. Tills benen darrar lite och allt känns så krampaktigt. Ett rejält avslut på en timmes tabata. Rena önskereprisen från Annikas del. Känns mycket skönt, speciellt efteråt. Nu blir det en dags uppehåll. Lördag klockan 10.00 så dras det hela igång igen. Säkert med någon Sven Ingvars låt. Tänker hinna med allt den gången. Även den där avslappningslåten som jag missade idag.

Lång utflykt för Annika och Emil. Ända till Brunflo för en betäckning. Var väl en villig och intressant hingst där uppe. Blir lång väntan för att se om saker och ting tar. Och att det sedan blir en lovande avkomma.

Ger sig aldrig, fast ändå. Under kontroll sägs det nu. Storbranden i Slite Gotland. Började igår och sprider fortfarande ut sina giftiga gaser. Aldrig leka med elden.

Dålig koll, ingen koll. Idag fick storpolitiken vara i fred. Brydde mig inget. Inte ens åt Mr Trumps fäktande. I morgon är en ny dag. Men never walk alone. Inte när Tore finns här!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar