tisdag 9 maj 2017

Music maestro


Ups and downs, absolut. Men det handlar alltid om att kunna gå vidare. Så det där utspelet från Robin Bengtsson är svårt sätta sig in i; I can´t go on. Får väl stå för honom själv nu när han vandrat ända till Ukrainas huvudstad Kiev för första delen av semifinalen i Eurovision Song Contest.


Röra på sig är ingen dum idé i dessa tider. Natten som var handlade det om lägsta temperaturen i södra Sverige på 35 år. Och minusgraderna lär fortsätta. Bäst kolla återigen på datumet. 9 maj borde vara något helt annat.

Röra på sig, blev en timme under kvällen i alla fall. En form av cirkelträning med Kit. Kändes men vill lära mig från den läromästare som pratar om ”parträning”. Undrar fortfarande vad det handlar om. För egen del är det bara att erkänna att konditionen inte är på topp, knappast smidigheten heller. Och än sämre koordinationen. Men är ändå med! Var väl ett uttryck från en gammal sketch; Gammal man gör så gott han kan men dansar f-n så illa. Kanske därför jag aldrig fått chansen i Let´s dance.

Eurovisionsfestivalen borde kanske kunna orienteras geografiskt. Fast lite svårt fatta hur Australien tagit plats. För mig värdefullt. Kille med helt speciell röst. Kändes verkligen. Har aldrig varit dit. Men nästan i varje fall. Hade ju biljetterna en gång. Från Joanne Crawfoord som ville ha dit mig för att föreläsa om svensk nedrustningspolitik! Hade varit en speciell grej det! Istället kom hon hit några gånger och hälsade på. En bekant som jag nog borde leta reda på för att höra hur hennes liv utvecklade sig.

Väntar på återkoppling. Från det där intressanta kvällsmötet i Hofors. Säkert stort engagemang för ortens hälsocentral. Normalt mycket is som skall forceras när det nya ska introduceras. Onekligen ett nytt anslag som inte ska ses som ett nederlag i måtto at ha så svårt rekrytera läkare till orten. Utan än mer som ett framåtsyftande projekt som ska fånga in morgondagens hälsocentral. Hoppas få höra redan ikväll hur tillställningen avlöpte. Hoppas, tror – faktiskt känner mig veta.

Bambi på hal is. Lackade ett golv när Katta hoppade in genom fönstret. Trodde nog att en katt skulle värja sig mot den starka lukten. Men inte hon. Plaskade ned rakt i målningen och tillsammans med mitt kraftiga rop väjde hon undan och kanade runt i det nymålade! En katt med underredsbehandling!

Positivt för alla inblandade – tror jag. Att mamma fick göra sina ”stenkakor” till både Per-Ewert som Carl-Henrik. Hoppas alltså de uppskattade det också. Kort om tid fast de staplade in friskt. Själv hann jag med att stapla lite ved. Också. Just det jag var lite misstänksam för gällande torrheten. Så det blev utanför. Liksom att få loss säckar till årets huggning. Närhelst nu Emil får tid. För någon annan klarar inte av att fixa fram nästa säsongs mängd.

Respekt. Det man ska ha till hastighetsbegränsningar. Om det blir ett påslag med 36 km utöver godkända 90 km – då ryker körkortet. I alla fall för Kalle Moreaus. Rikskänd så får man också betala genom att allt avslöjas.

Lite debatt mer lokalt. När samhället såras som av en massiv brand. Om det då är rätt att tidning låser vissa artiklar till de som abonnerar på tidningen eller som betalar in ett s k plus-konto. Fel säger ett regionråd, rätt säger ett annat regionråd. Kan bara skåda skillnaden i åsikter. Och om det är rätt eller fel – för visst uppbär den tidningen statligt stöd för tidningsutgivningen? Kanske därmed borde dras in?

Lugnt med hästarna ikväll. Ägarna åter hemma från Mallorca. Ett av de där resmålen när saker och ting begav sig. Lärde mig uttrycket no ice samt att beställa från övre hyllan – plus mycket annat. Fast saker och ting kan naturligtvis ha förändrats från då till nu.  

Emmanuel Macron var inte med och framförde Beethovens 9:a! Skulle ju ha passat bra just 9:e maj, Europa Dagen till ära.  

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar