onsdag 17 maj 2017

Den tråd som (kanske) brast


Borde ha bytt ut dagens gråa vardag mot en dag på Karl Johann i Oslo. För det är väl just det här datumet, syttende maj, som norrmän blir än mer vilda och firar 24 timmar i sträck. Visar sina närstående gener till det gamla vikingasläktet.


Och precis som det är. Att vara eller inte vara. Att leva eller inte leva. Att ta vara på livet på jorden, stunden på jorden och leva sitt liv med de rätta prioriteringarna. Skapa mening och inte ansluta sig till alla de som bedriver sina dagar i ständig väntan.


Samtidigt är det också alltid tid och mening i att tänka bakåt. Äntligen en dag där det blev av att fixa till på gravarna, med jord och gödsel – och naturligtvis med blommor. Från Göran Skoglunds Vinnersjö till Årsunda kyrkogård.


Mening är det verkligen också att få förtroendet följa killarna ned på Lek med boll. Prioriterat, naturligtvis. Skulle gärna vilja få med dem på orienteringen också. Rörelse mår ingen illa av. Rörelse är en del av livet, vardagen och bygger upp såväl skelettet som möjligheten till inlärning. Och i idrott tränas också det sociala samspelet. Känts till så länge, så mycket som det är forskats i detta. Efter undersökning från Nordiska ministerrådet hur illa ställt det är med svenska skolungdomar (undersökning klass 5 och 8 samt andra året i gymnasiet) så vill nu regeringen utöka lektionerna i idrott- och hälsa med hundra timmar i grundskolan. Självklart!


Tre Kronors flytt till Paris. Bra eller dåligt? Positivt få möta Schweiz i kvarten. Klarar inte det uppskrivna svenska NHL laget den utmaningen så blir betyget uselt. Dock säkerligen sämre tryck på läktaren. Tyskar mer hockeysugna, har sitt lag kvar i turneringen, kortare resa för svenska fans till Köln.


Hur tusan kan de hålla koll så noga? Facebook som grattade mig för min nära kontakt till en speciell Facebook kompis. Sju år stod det, trodde dock det var en avsevärt längre tidsrymd.


Håller koll i USA gör väl CIA. Men när man möjligen avslöjat Trump him self och hans nära kontakter till Ryssland samt stöd i sin kampanj från ivriga hackande kommunistkompisar så försöker han på alla sätt stoppa de uppgifterna at nå ut i vardagen. Klumpedunsen avskedar CIA chefen och tror det är så enkelt komma ur knipan. Vem avskedar T-rumpen? Och hur sjuttsingen kunde han bli tillsatt? Populismens gudfader.


T-rump ansluter sig till Turkiet och fördömer såväl IS som PKK. Men det är ju oerhört stora skillnader på de organisationerna. IS som vill åter till ett medeltida kalifat. Mot PKK som kämpar för ett fritt och eget Kurdistan. Utan att på något enda sätt annat än förfasas över våldet.


Svenska regeringen. Humanismens boning. Underlättar för återförening för syrier till Sverige. Med passus att de måste söka på ambassaden i Sudan! Och sedan vänta på besked i alla fall över två års tid. Känns mest som ett humbug beslut.    


Halleluja stämning hos SD. För att de lyckats locka över till sig en moderat riksdagspolitiker. Vem bryr sig, egentligen. Torde väl vara bäst att det rätta ansiktet visas upp. Väljs in för ett parti, hoppar över till ett annat. I en och samma mandatperiod. Säger väl en hel del om individen .

Den tråd som brast. Eller vad som nu gäller när just enheten Tråd säljs bort från företaget Sandvik. 150 personer berörs. Avslöjas säkert inom kort vilket företag som köpt enheten. Och om den blir kvar i Sandviken, flyttas – eller läggs ned.


En tråd i Brynäs lagbygge. Kanske. Rögles lagkapten fick inte förnyat förtroende i Ängelholm utan styr nu kosan mot norr. Efter fjolårets skadebenägna säsong finns där mycket att bevisa. Hoppas han gör det i Brooklyn Tigers. Givetvis. Samma dag som lottningen kom till Champions Hockey League. Finskt, polskt och tyskt motstånd väntar. München i höst, inte illa. Passar det så kan jag gott åka.      

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar