tisdag 2 maj 2017

Money talks


Äventyr och pengar förpackade i en och samma låda. Skulle dra de flesta. Så och en ung landslagsmässig talang. För det är nog inte speciellt många svenska bandyspelare som kan mäta sig med hockeylöner. Inte heller för unge Erik Pettersson, Saiks pangskytt. Heller inga egna barn att bry sig om.  Nu beredd för det ryska äventyret. 


För Saik borde kontringen vara tydlig. Utmaningen att återbörda Daniel Berlin från Bollnäs – eller rättare sagt låta Daniel få sin hemmaplan mycket närmare. Bor ju endast 100 meter från Göranson Arena. Lite annorlunda då lämna sina två småbarn för at ständigt åka de tio milen enkel resa till Bollnäs flera gånger i veckan.  Allt för att casha. Klart Danne ska spela för sin hemmaklubb, upp med en insamling! Det här måste gå att lösa.   


Silly season – det som drabbat ishockeyn i stort sett året runt. Speciellt nu när säsongen är avslutad. Från Brynäs herrlag direkt fem namn bort, från damlaget fyra spelare bort. Undrar hur satsningen kommer se ut. Blir det återgång till det vanliga eller handlar det om ett steg framåt. Fem starka kort borta direkt varav målskytten Zaborsky är en. Kanske inte målskyttet räknas utan mer hedersamma förluster. Blir inte förundrad om föreningen tappar bort Anders Lindbäck – igen. Satsningen på damlaget har ju närmast uteblivit och de tapp som nu görs bekräftar mer den regeln.  

Gårdagskvällens Unicef gala visade i sin tydlighet vad världen behöver. Och vilken kraft Unicef är i det arbete som behöver göras. Och än klarare står det att Brynäs Ishockey skiljer sig från mängden. När man engagerat sig tillsammans med just Unicef – för att göra en bra värld än bättre. Idrott som gör skillnad!

Finns nu underlaget. Att diskutera vidare kring. Hur den egna arenan nyttjas på bästa sätt. Undrar nog vad det betyder då några personer positionerat sig ordentligt. Är de verkligen mottagna för samtalet? För dialogen?

Vem tar vem? Fortsätter sysselsätta så många. Idag mötet Putin och Merkel. Säga vad man vill om Angela Merkel, men hon vågar. Handlar om Ukraina, om Krim, om homosexuellas rättigheter och om så mycket mera. Kryddas det med Mr T-rumps oförutsägbara agerande. Skulle nog som Putin vilja bli avbildad på en stor vit häst. Nyckfullhetens president.

I Europa Gäller inte bli överraskad. Valet i maj avgör ju Frankrikes vägval. Alltmer osäkert vad som händer med Macron när det förutses mycket lågt valdeltagande. Skulle gynna en extremist som Le Pen. Som säkert skulle ladda för en Frexit. Och då skulle allt oförutsägbart hända omedelbart.

Annat uppdrag. Gick in i veckans uppdrag, stalldräng. Dock enbart kvällstid. Inte betungande, men i alla fall något nytt. Och det handlar ju enbart om fyra hästar. Kul när någon litar på en. Ibland kommer det ju en del fantastiska mobilsamtal som mest handlar om illusioner eller öppna ifrågasättanden.

Andra illusioner. SD försöker förnya sin enda frågeställning med en komplettering till att också driva ytterligare en fråga – hälso- sjukvårdsfrågor. Allting går att sälja med mördande reklam. Men det här med SD torde vara alltför starkt för någon att svälja.  

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar