onsdag 10 maj 2017

"Inget avslöjande tack", Trump


Onekligen känns det aktuellt. Trots at just det som det hela relateras till i TV ägde rum för så många år sedan. Hur man kan påverka små barn säga det man vill höra om man jagar dem tillräckligt länge. Mordet på den där 4-åringen och hur polisen på ett speciellt sätt fick fram ett erkännande från en 5-åring! Som det presenteras i media nu – på ett ytterst spektakulärt och osmakligt sätt. Finns säkert lärdomar att dra från många som har bevisbörda på sig och som nyttjar småbarn, fem-åringar.

Väldigt intressant information. Hur företagen utvecklas i vårt län, vilka företag som är mer av tillväxtföretag. Vilkas företag som är speciellt vinstgivande, vilka som anställer folk, hur det ser ut med skillnader kommunerna emellan. Och vilken roll som arbetsförmedlingen borde ha kring yrkesrådgivning. Borde ha. Har ju egentligen ett regleringsbrev att hålla sig till!

Förstår att det är himla svårt bedöma projekt och företagsmedel som skapar utveckling i hela vårt län. Uppföljning, blev det som det står i ansökan? Om inte vem bryr sig? Den professionella tjänstemannabedömningen blir ack så viktig. Och ska naturligtvis kritiseras, ifrågasättas för att verkligen klargöras hur det hela motiverats, vilka risker, vilka möjligheter som kan finnas.

I stort sett samma invånarantal i de tre länen, men klart högre ungdomsarbetslöshet i ett av dem. Just i det länet accepteras minst antal projekt från de bedömningskunniga. Fast just nu – som en blixt från klar himmel, ser det ut som att alla inlämnade går igenom. Även från vårt eget län. Kors i taket.   

Så genomskinligt. Som att se rakt igenom ett glasfönster. T-rump som inte accepterar granskning av sina förehavanden tillsammans med Putins Ryssland i samband med amerikanska presidentvalet. Maktfullkomlig så avsätter han FBIs chef som inser detta under en TV sändning. Skulle gott kunna utvecklas till en konstitutionell kris. Ett skämt till president har aldrig förr stått så avklätt i öppen dager.

Ikväll på lek med boll tillsammans med Olle. Och med förhoppning att också på något sätt kunna fånga med Emil. Än mer aktuellt idag då en nationell undersökning på årskurs 5 och 8 samt årskurs 2 i gymnasiet visar skrämmande siffror. Svenska flickor i dessa åldrar rör sig i omfattning en femtedel i tillräcklig omfattning för at nå upp till WHOs mål. Skrämmande låga siffror när det är just i de här åldrarna bland annat skelettet byggs upp som ska hålla livet igenom. För pojkar så lyckas 49% få tillräckligt med rörelse. Torde vara kanske den enskilt största frågan i vårt eget folkhälsoråd.

För Gefle IF fotboll ser det mörkt ut. Fotbollsmässigt förankrade i bottnen av serien. Och inom laget! Återigen en av föreningens fotbollsspelare häktad. För bland annat våldtäkt på sin egen före detta fru. Viktigt påpeka att ingen är dömd förrän domen faller. Men återigen……..! Ingen rök utan eld. De himmelsblå med sina föreningsfärger har inte samma lyster längre.

Hockey News handlar inte om slutspelet i NHL eller om hockey VM. Nej, om rusten av spelartrupperna för våra elitlag. Hade hoppats på Brynäs Hockey – givetvis. Men idag klubban i huvudet, åtminstone en rejäl roughing. Fortsätter med att söka behaga Philadelphia Flyers. Satsar på Flyers unge målvakt Sandström – trots den högst skakiga vinter. Trots möjligheten att plocka in Anders Lindbäck i kassen och sikta på att gå hela vägen! Hockeyintresset pyser sakta ut!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar