torsdag 18 maj 2017

Torsdagstankar


Har definitivt funnits tid att förbereda sig på. Bygga upp ett gemensamt besked, gemensamma synpunkter på gruva eller inte i Bovik. För de två berörda kommunernas ansvariga nämnder. Har inte följt upp. Borde kanske gjort. Men litat på det utfästade samarbetsarbetet. Fortsättning följer.


Ny vansinnig bilfärd. Denna gång på Manhattan New York. Möjligen är det så. Får väl mera input i morgon bittida. Man körde bilen och därmed avled 1 person medan 22 skadades. Kan knappast handla om olycka. Utan om ren jävulskap.

I det närmaste monopol. Om nu mejerijätten Arla tillåts växa än mera. Nu är det Gefleortens Mejeriförening som möjligen upplöses och istället hamnar under just Arla. Får då närmast en monopolställning.

Enkät till de som slutat sin anställning på Region Gävleborg. Presenteras idag av oppositionen. En hel del som sticker ut där. Inte ens 50% svar men ändå drar man sina slutsatser. I sammanställningen står utläsa ”härskarteknik”, styra genom att skapa stämning av fara. Speciellt pekas på brister i ledarskap och i arbetsmiljö. Kommer säkert följas upp än mera av vårt eget personalutskott.

Följa med ned. Hela fotbollsintresset i Gävle. Nu när Gefle IF helt saknar ben och fötter under kroppen. Hur tusan kunde det utveckla sig så illa. Får fatt i sina nyförvärv. Men lika illa i alla fall. Ikväll tydligt nederlag nere i Växjö. Utan Oremo. Skadad eller på glid mot Sundsvall? GIF, föreningen med ständig utförsbacke och en handlingsförlamad styrelse.

Tänk vad vinster är betydelsefulla. Resultatet som räknas. Då spelar det knappast någon roll hur det ser ut ute på isen. Tre Kronor vinst igen. Kvartsfinalen räddad. Nu vankas semi på lördag mot finnarna (Suomi). Hela Finlands sak är vår. Och vi ska definitivt inte låta dem hindra oss från guldmatchen.

Allt medan nästa säsong planeras. Inkluderande matchen på Jernvallen Sandviken den 17 augusti. Brynäs Hockey vs Djurgården. Torde bli lapp på luckan.

Enkelt spela upp sändningen från idag. Heldagen från jubilerande Radio Gävleborg. En del av de som intervjuades av Hans Persson var välbekanta ansikten.     

Hann med en kort insats där nere vid idrottsplatsen. Kommunmästerskapen i orientering. Imponerad av orienterarna, de som gör det i skogen. Idag utan Tommy dock som drog på sig någonting där uppe i Rengsjö i förra veckoslutet. Osäkert om skadan kom i själva tävlandet eller genom resesällskapet. Knappast dock i umgänget efteråt i VH.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar