lördag 6 maj 2017

Att välja


Alternativ. Något välja mellan. Det som smakar bättre än det andra. Men valet mellan misstänkt mordbrand och misstänkt grov mordbrand! Så oerhört svårt sätta sig in i hur någon skulle ha kunnat tutta på. Med konsekvenser att ödelägga tolv lägenheter och bränna ned två hyresradhus. Vet inte om jag känner någon av de drabbade. Ändå är känslorna så starka.


Hjältarna från Telemarken. Några helt andra. Men hjältarna som varje år lägger tid på att få till detta med sjöbevattning. En ynnest att ha sjövatten. Inte alla förundrat. Men idag lyckades det inte helt. Ett sådant där brott som finns ibland. Idag dock klarlagt var. Så kanske kan fixas med kort framförhållning.

Sally, mötte idag igen. En av de där övningarna som Patrik brukar ha med och kryddar tabatan med. Var liksom inte min spänstigaste dag (men vilken dag är det?) fast det gick vara med på timträningen i alla fall. Och motion – det är något som jag verkligen behöver. Kanske kunde vara än mer angeläget med parträning – fast vet ju inte alls vad det handlar om mer än ett insmugit uttryck.

Lite orolig faktiskt innan det klarnades vem, vilka som ansvarade för hästarna på morgonen. Men det var inte som jag hade trott. Fixade sig i varje fall. Fanns saker och ting ta fast i där uppe. Men så himla mycket blev inte gjort. Det jag skulle göra blev inte alls slutfört. Ny dag, ny insats, måste vara parollen.    

Lite besök som var annonserat men inte blev utav. Det från Carl-Henrik & Elin. Ändå kom Per-Ewert & Lina och plockade ur. Trodde nog intresset skulle vara högre. Men det är ju dag i morgon också. Och finns brytaruppdrag där det går visa muskelmassa.

Hacker-attack. Fortsätter med sina tilltag. Som det spelades ut i presidentvalet USA. Fortsätter nu i franska valet. Naturligtvis riktar det sig mot Macron. Står ju för demokratiska värden. Som med Clinton. Kan naturligtvis vara delar för de här ryska hackers intresset. Lite försmak inför det svenska valet -18. Ganska enkelt förstå vilka som kan utkristallisera sig som att bli attackerade! Knappast Le Pens bröder!  Trots det här. Macrons ledning har ökat i opinionsundersökningarna inför söndagens val. 61,5% vs 38,5%. Undrar vilka som döljer sig inom de 38,5? Tanke-vurpe-bejakare. Plats i centrum för nye presidenten på sina 39 år och hans hustru något äldre, 62 år. Omvända mer vanligt.

Fossilfritt eller utsläppsfritt. Valet borde vara enkelt att ta – vilken riktning vi borde gå. Men icke. Insikten är verkligen låg. Trots att det återigen visar sig att utsläppen av växthusgaserna ökar.

Tryck, värre än i en tryckkokare. Utsålt i Köln, nära 19.000 åskådare. Kvällsdrabbning där Tre Kronor till slut i klara siffror städade bort hemma nationen Tyskland. Guten Nacht Deutchland.  

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar