lördag 27 maj 2017

Bättre än dopp i grytan


Fem, ett från sex, och fem från tio. Men samtidigt fem mer är noll. Och det är ju så efterlängtat, det här med regndropparna. Fem millimeter i natt var ju trots allt gott – fast det kunde ha fått komma än mera. Perfekt att det hälldes ned över natt timmarna. Så att dagen idag får fortsätta med sitt sköna sommarleende.


Företagsklimat. Nu kommer rankingen igen. Våra läns kommuner förenar sig på ganska blygsamma  placeringar. Den kommun som drar iväg positivt är Hofors. Uppe på rankig som säger hyfsat, inget mera. Men klart ledande i X län . Känner mycket väl till hur de jobbar och tror mig veta hur de ska hantera för att ta ytterligare ett kliv uppåt, framåt. Egentligen ”bara” blicka mot Rättvik.   

Per Olsson, kanske nu satt sin sista potatis. Åtminstone i Eskilstuna. I fjol blev det avsked från Djurgår´n. I år för nykomlingarna i E-tuna. Så sägs det i varje fall i Expressen. Får han et avskedsvederlag så hoppas jag det inte hindrar honom för at få ta över Gefle IF och hjälpa hålla dem kvar i superettan. För där måste ny röst in. Borde ha hänt för flera veckor sedan. Att inget hänt visar väl mest att föreningen är totalt handlingssvag.  

Opinionsläget går det tycka till kring. Finns olika scenarior om den här undersökningen skulle vara på riktigt. För helt riktigt blir det ju först efter valdagen. Klart vi måste ha en regering. Fullständigt säker på detta. Och för mig handlar det om handlingskraftig regering. Med andra ord en majoritetsregering. Som alltid handlar det om at först ska björnen vara skjuten innan det går ta reda på skinnet.

Klart jag följer vad som utspelar sig under Miljöpartiets kongress. I alla fall i rubrikform. Klart att partiledningen kördes över av den mer humanistiska flyktingvågen för ensamkommande flyktingbarn. Mycket märklig motivering av partiledningen!     

Arsenal vs Chelsea, en mästerlig match. Engelska FA cup finalen på Wembley Stadium. Kollar inte så mycket på fotboll på TV. Men den här matchen såg jag definitivt en hel del av. Början och slutet. Däremellan hämta fram mamma. Det tog tid! Hann med att vattna allt där uppe – men fick gott om tid över – i alla fall. Och vinst för Gunners. Som har så många fans i Sverige. Det här kan Arsenal verkligen behöva efter en sådan svag säsong.  

Dagens vigsel. Återigen Högbo Bruk. Anna & Sten, två varma personligheter som förenade sig i löften till varandra. Bekanta ansikten men idag i helt andra roller. Klart jag lämnade garanti på den här vigseln.

Tabata under förmiddagen. Hyfsad uppställning. Och skönt när timmen var genomförd. Slängdes in Annikas önskestycke igen. Den där om Sally. Mycken gungande i knäböjande ställning. Tre minuter och 50 sekunder är väl inte mycket? Jo, definitivt. Fast det är klart att belastningen beror på hur långt ned man går och hur aktiv man är i själva gungandet. Samtidigt; alla som deltar gör det för sin egen hälsas skull så ingen gör fel! Inte ens om man slarvar med övningarna.  

Värmen var stark så när förslaget kom; Första doppet! Då hängde jag givetvis på direkt. Ingen tvekan. Och överraskad. Vattnet var ju varmt. Inte fråga om i och snabbt upp igen. Kändes mera som att bada mitt under svenska sommarens höjdpunkt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar