tisdag 23 maj 2017

Våga leva, våga leda


Egentligen en oerhört svart dag. Kommer oss så nära – igen. Självmordsbombaren i Manchester tog med sig 22 liv. Personer/ungdomar som kommit till en person fylld med glädje i livet. Och så släcktes det fort, snabbt. Meningslöst. Men uppnår definitivt det som IS vill framkalla. Fördömande, kaos – ytterligare ett steg i vi mot dom. I allt detta gott läsa in plakatet: Manchester, a city united against hate.


Ledarskapets betydelse. En speciell färd med mycket tankar och idéer. Som resan kan vara till och frånhufvudstaden. Och sedan själva mötet och föreläsningen där på 11:e våningen uppe på Gondolen. Temat var fullt klar genom att våga Leva sina drömmar. Bidrog på sådant avgörande sätt – Micke. Och ständigt den där ambitionen att bli än bättre. Stor skillnad på innehållet i förvaltarskap. Budskapet var så tydligt; Från dröm till verklighet – med rätt vilja föreläsning om ledarskap, starkt varumärke där ledarskap, och hur lyckas skapa ett starkt varumärke där lönsamhet och må bra går hand i hand.  dröm till verklighet!

Och allt förstärktes så mycket genom att arrangören var Yennenga Progress. Som på sådant avgörande sätt helt och fullt ställer upp och bidrar till samhällsbyggandet genom att utveckla och samordna olika lokala verksamheter. Insikt att utvecklingsmotorn startas alltid med lokala initiativ och stimulera vidare genom kompetensutbyten och nätverkande.

 

Exemplet Nakamtenga känns fortfarande så nära. Trots att det nu gått antal år sedan jag fick möjlighet besöka byn där nere i Burkina Faso. Byn utanför Ouagadougou, landets huvudstad. Får inte bara bli som ett minne för livet. Utan än mer som en insats i livet. Kul också få träffa Lennart igen som redan vigt 30 år av sitt liv för att göra sina avgörande insatser nere i Burkina. Enormt stort förtroende för Lotta. Klart det går tankar – få Lotta ordna en sommarträff på Strandbaden med afrikanskt tema, givetvis riktat mot Burkina Faso. Musik, dans, glädje, sång, gemenskap och samtal med just Lennart. Gärna få Lotta fixa det här inom Kyrkans arrangörskap.  

Dagen idag – möjligheten att delta som uppenbarade sig genom att just Ingrid hjälpte till så mamma kunde få sin fotvårdstid. Tacksam.

Hann med lite i varje fall. Premiären för gräsklippningen. Liten insats där borta på grann, grann, granntomten. Lite kvar – men det kan fixas under kommande helg. Mer frisering, mycket mer omfattande uppe hos mamma. Kanske, kanske i morgon eftermiddag. Som en första insats. Samla ihop det där måste som ska göras i en lång lista är inte alls svårt. Bara är inte helt enkelt, det där med att beta av. 

Missat. Den där kommunikationsutbildningen. Sent påkommit. Blev att kasta sig in i bilen och komma på plats. Kanske inga nyheter, inga nyheter alls. Ändå så viktigt få komma in i repetition. Något  kanske fastnar, i varje fall.

Fastnat har onekligen det där hockey guldet gjort också. Och det mest avgörande. Målvakten som den stora skillnaden. Det som gav Brynäs hockeysilvret – istället för hockeyguldet. Som fan är det fortfarande helt overkligt att man inte signade upp Anders Lindbäck. När möjligheten fanns. Och nu uppenbart också finns. Kanske är ambitionen gå för silver igen, istället för guldet.

Guld spelar f d brynäsarna Calle Järnkrok och Mattias Ekholm nu för. Start på måndag. Då gäller det NHL guldet, eller som det heter over there Stanley Cup. Har väl aldrig haft Nashville som favoritlag. Men med de namnen i laguppställningen. Då spelar lagets namn mindre roll.

Akterseglad. Nu är botten nådd och det finns inget längre ned längre. Från allsvenskan ramlade ju Gefle IF med dunder och brak ur. Ned i superettan med höga ambitioner att klättra upp igen. Nu helt förankrad i den lägre seriens lägsta bottenskikt. Och inget händer. Det som är så tydligt för en organisation utan ledning och styrning. Det positiva; nu kan ju inget bli sämre.    

Borta på sätt och vis. Alltid med på annat sätt. Idag gick Sir Roger Moore ur tiden. Men kommer alltid minnas som den där äkta Bond, alias 007.

Önskar trevlig och högst angenäm resa. Till GE Klavens turné i söderled. Krakow, Polen står på tur. Äldre stad som kommer förgyllas med ädla toner.  

Hotellgurun Stordalens frus kloka ord; ”Om du är rädd att kasta tärningen kan du aldrig förvänta dig att slå en sexa”. Precis som livet är – våga för att vinna, våga för att leva.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar