söndag 21 maj 2017

Du Gamla Du Fria..............


Blev en dag idag också. Fattas bara. Inte så ofta vi blir fyra personer runt frukostbordet. Förstärkt av mamma och Kalle. Hann väl inte med så där mycket som faktiskt stod på listan – och listan – den fanns egentligen bara i det egna huvudet. Om ens där.


Hade bestämt. Ingen dator på så där på morgonen/förmiddagen. Men så var det ju det här at bland annat förbereda sig till eftermiddagsmötet. Så skriva blev det ändå.


Det lilla, också något glädja sig över. Så riva bort den där övervuxna kanten. Litet. Men glädjer mig ändå. För hade jag inte gjort det så hade det ju varit ogjort. Borde listan är dock väldigt lång. Så det kanske finns något fylla kommande halvdagsvecka med. Tillsammans med det där som redan är inskrivet i kalendern.


Två utflykter till Högbo. Olika tillfällen och inga vigslar. Men planering för två stycken. Olika men kommer bli kanon, båda två. Påkostade onekligen. Det viktiga – så personliga. Och personer som också bjuder på sig själva.   


Fortsatt-plocka-ut-och-städa-insats. Per-Ewert och Lina fortsätter fixa till stugorna. Vissa saker med hem och andra för återvinningen. Nu största stugan fixad, fortsättning följer. För Carl-Henrik fortsättning på sin insats som påbörjades per gårdagen. Röja bort sly. Det finns mängder så även där lär det bli en fortsättning – redan till måndagen. Intressant se tomten växa fram. Kul om de också vill bruka möjligheterna. Och göra det nu!

Vardagshjältar. Måste man verkligen kalla kustvakten som hindrade 18,5 ton knark att landa in i landet. Räddar därmed många från det mest destruktiva av det destruktiva.

Lägga sig i vardagen. Något som GW Persson så ofta gör. Och presenterar direkt och pang på hur saker och ting förhöll sig med och kring mordet på fallet Kevin, fyra år. Hur ett känt och möjligt spår avfärdades på grund av något illa dolt. Mycket märkligheter bakom det nu aktuella fallet.

Money talks. Inga problem med samvetet som inte finns. Bara man får tillverka och sälja vapen så spelar det absolut ingen roll till vem. T-rumps tydlighet. Vapenaffären med Saudiarabien är ett tydligt bevis. Nästa steg torde vara stor vapenförsäljning till såväl Israel som Palestina. I will make America great. Svensk kontring – Jas Gripen plan till Indonesien. Blir en hård kamp med Trumps meningsfränder i Ryssland – som försöker sälja in sitt Suikhoiplan.

Uppvärmningen hoppade jag över. Eller rättare sagt hade inte tid med. Bronsmatchen i VM. Men finalen, den missade jag inte många skär i. Målsnålt. Svenska ledningen tackade man för. Kanadensiske målvakten alltså. Alla mål räknas. Kvitteringen efter en kvalificerad teaterföreställning från en kanadensisk forward. Det är man ju inte van vid! Sägs ju att det kommer krigare från det landet som inte viker ned sig som bortblåsta lönnlöv. Nästan sextio minuter och då dra på sig en utvisning för too many players. I en avgörande VM final! Katastrofalt svagt. I fighten som dock fick avslutas och avgöras i en renodlad förlängning!  1-1 full tid, 1-1 efter förlängning. Avgörandet i straffläggning! Och så avgjordes det ändå. Fyra fulla straffomgångar. Sverige två kassar; Niclas Bäckström och Oliver Ekman Larsson och definitivt fyra räddningar Henrik Lundkvist! Du Gamla Du Fria Du……. Nu får nattsömnen bli kort. Sergels Torg i morgon väntar med än mer underbara bilder.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar