torsdag 11 maj 2017

Bäckis - welcome


Rekorden staplas på varandra. Varje dag, kväll, natt – ständigt. Kylrekorden avlöser varandra. Men det finns ju någon form av löfte – att längre fram – någon gång – då – värme. Åtminstone varmare. Var en sådan där idag igen, kallt. Lämpligt då att lottningen för SHL säsong 2017/18 avslöjades. Och med Brynäs på isen i Växjö den 19 september. Ett viktigt datum. Dock fortfarande med fördel motståndarna på grund av skakiga målvakter. Men det är ju självförvållat


Pågående hockey VM. Mindre upphetsande – om det nu inte skjuter fart fram emot slutspelet och att Sverige fyller på med megastjärnor som Henrik Lundqvist och Niclas Bäckström. Borde verkligen hända mycket mer med ett handplockat lag bestående av i stort sett NHL spelare.

Dagsutflykt. Inga skor som passar mamma. Men med hypertrevlig personal så passade plötsligt två par! Hoppas bara det håller i sig mer än över dagen idag. Tror hon fick en oerhört trevlig eftermiddag hos Anita. Alltid trevlig och ställer upp med mycket mer än bara ett positivt sinne.

Minoritetsspråk. Intressant föreläsning. Och plats för en hel del frågor. Hur vi gör, borde göra. Men trots allt mycket diffust. Följer upp mina anteckningar med Kerstin & Nina givetvis. För at tillsammans föra saker och ting framåt. Det som alltid är det viktigaste för mig.

Härlig satsning där i Gävle för området Gavlehof. Hockeypalatset, fotbollsanläggningen och nu den stora inomhushallen för friidrott. Samt givetvis också Gunder Häggs utomhus arena – för friidrott. Travbana och så friskolan Prolympia. Kan det vara bättre förspänt? Som ett idrottsligt drivhus. Som kryddas med nyproducerade hyreshus. Ska bli ett av de mest expanderande områdena.  

Svårt ge återkoppling utan riktig insikt. Men bara så där pruta på Räddningstjänstens anslag – nej, det ställer jag icke upp på. Kanske finns en stor kommun som har andra uppgifter? Men tillåt mig tvivla. Medborgares säkerhet kan inte prioriteras bort. Inte utan kvalificerat underlag. Klart att mycket har lyfts fram i dagen efter den stora branden.

Lyfta fram en riktig kämpe. Gläds att Sveriges hockey fans gjort sitt val – när man utsett Johan Alcén till sin sammantaget bästa frontfigur. Killen som ger allt, fortsätter i allt, kämpen och den som tar stora samhällsinitiativ även utanför rinken.

Klart att saker och ting förändras. Jorden snurrar ju ständigt. Dagar komma, dagar gry. Förändringens vindar måste tillåtas. Kyrkorna byggda i österlig-västerlig riktning. Ypperligt med långa taklängan på södra sidan som gjord för en större solfångare. Märkligt om konservativa individer som slåss för forntid skulle kunna hindra nytänket och miljöinitiativet. Även kyrkan måste dra sitt strå till stacken.  

Tre Kronor 2, Lettland 0. Fordras betydligt mera.  

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar