fredag 12 maj 2017

Jeppes sko


Fångat så många – och verkar göra det varje år. För vissa handlar det om att inte missa en enda minut. För andra mer en underhållning att komma och gå till. För vissa handlar det om finalen, grande finale. Då allt ska avgöras. Och i år mellan två svenska idrottsstjärnor. En mega och en som haft en framgångsrik karriär – men skadebenägen och därmed inte bland de största. Anja vs Jesper. Skidor vs fotboll, Norrland vs Norrland. Så geografiskt så var det givet – före finalen – det skulle bli en hemmaseger. Måste ha varit en enormt jämn match innan Jesper Blomqvist stod där med den speciella glas-skon.


En seger på annat sätt. Fick med mamma in till Gävle sjukhus för att hälsa på en ytterst trevlig person. En person fylld av liv, fylld av energi och glädje. Och så bara händer det. Och saker och ting förändras fort, snabbt. Kändes dock positivt. Tror och hoppas att hon snart är på benen igen.   


Positivt möte. Enkelt - men såg verkligen att det var positivt det också. För mamma. ”Var är det han bor, hockeymålvakten som du vigde”. Svängde ned där i Bovik och så fick hon till det där mötet som hon verkligen ville ha. Anders Lindbäck är inte bara en ytterst skicklig goalie utan också en person som verkligen kan föra sig. Nu fick han en ny supporter, mamma!

Svårt förlika mig med. Gårdagens insändare eller om det stavades debattinlägg var nog den sämsta lågvattennivån någonsin. Blandades friskt mellan journalföring, vindkraft och bemanningsfrågor som samtliga stavades okunskap. Konstellationen som undertecknat galluppstötningarna var säkert de värsta gödselspridarna – ever. Trots att konkurrensen är hård.

En mätning. Och naturligtvis ska man glädja sig vid framgång. Tidningen Focus undersökning, mätning, var det är bäst att bo. En jämförelse mellan Sveriges 290 kommuner. Och som en raket har Gävle verkligen avancerat. Bra jobbat! Gått från 45:e plats till 30:e. Och när Charlotte Mellander, professor på Handelshögskolan Jönköping ligger bakom – då känns det också seriöst. Känns ganska positivt med att Sandviken hamnade på 96:e plats, från plats nummer 108. Rätt riktning och nästa steg kan säkert tas om vi verkligen ser till att det blir offensivt byggande nu. Vänta får inte finnas på dagordningen. När vi dessutom har seriösa intressenter borde vi vara än mer på. Platser för Gävleborgskommunerna i övrigt; 114 Hudiksvall, 158 Bollnäs, 180 Söderhamn, 182 Ljusdal, 210 Ovanåker, 238 Nordanstig, 243 Hofors, 254 Ockelbo. Skulle känna mig än mere peppad at få delta på Mellanders årligen återkommande dagar ”250 Möjligheter” som i år hålls i Jönköping den 12-13 september. Alltid så mycket klokhet, sedan är det en annan fråga om vi omsätter klokheterna till verklighet.

Dagens världsomfattande attack. Cyberattacken som drabbat bland annat Sandvik men också kommuner som Timrå. Över hela världen smällde det till, liksom krav på stora summor för att öppna datorerna. Kriminella gäng eller någon enskild nation inblandad!  

Valkyria. Idag sjösattes hon. Världsunikt. Första fartyget från företaget Sweden Steel Yacht. Revolutionerande. Och med rätt uppbackning från det offentliga. Så har vi en ledande varvsindustri i vardande i just Gävle. Superlätt material från Sandvik som haregenskaper vi aldrig skådat förut i hållbarhet, i att slippa målas med Romsom färger. Med vätgasdrift blir det en formidabel världssensation.   

Rullar vidare. Allt det där som avslöjas runt det s k Kevin mordet. Hur en s k forskare på sitt sätt biträdde och därmed också fick fast en femåring som mördare. Det som rullas upp är allt mer uppseendeväckande. Hur man med olika metoder försöker nästla en femåring. Visar sig att media verkligen behövs för att ifrågasätta det som samhället med sina domstolar uppenbarligen inte klarar av.   

Efter iskylan kommer sol och supervärme. Tar det som ett löfte från de samlade meteorologernas gemensamma kunskap. Med stark tro kan så mycket uppnås. Tro som driver väntan på flykt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar