måndag 1 maj 2017

Sol - så underbart


Finns nog inget som slår den där frukosten utomhus. Var ju sådan morgon idag. Leta upp en av de soligaste platserna och ta med en välgjord och omfångsrik frukost. Papperstidningen fick ersättas av datorn. Fungerar ju det också men prasslar inte lika välbekant. Vissa traditioner är det så svårt lämna hädan.


1:a maj. Demonstration för- eller demonstration emot. Tydligen heter årets mantra den svenska modellen. En helt annan fråga om det är plakatens texter eller om det också finns en verklighet. Eller möjligen om verkligheten mest stavas förr – och helst så mycket förr som möjligt. En folklig samling är det och har väl främst varit – just förr. Samlas, peppa varandra, tydliggöra sina fiender och hålla appeller. Under årens lopp har det ju funnits diverse politiska ledare som fängslat sina åhörare starkt. Vissa kanske alldeles för starkt.


Dagen till ära så redovisar Sveriges Radio den s k svenska väljaropinionen, mött april 2017. Som en sammanställning, avvägning från samtliga opinionsinstituts undersökningar. Ligger ”stabilt” utifrån hur saker och ting redovisats de sista månaderna. Kd fortfarande i brygga medan Mp placerat sig i panikläge. S seglar något högre men inte alls som under storhetstiden. M och SD ligger på samarbetsnivå helt intill varandra. Medan C hamnat på en hög stabil grund. Enkelt gå in på SR och fundera om det här skulle kunna vara valsiffrorna och vad det då skulle innebära.


Bygga stort. Förvånar väl knappast någon längre. Nu T-rumps inviter till Filippinerna. Bjuder in deras president till Vita Huset överläggningar. Filippinerna med sin droghandel och sina avrättningar torde passa den förvillande hjärnan ypperligt. Och kryddar från Trumpens sida under dagen med att se fram emot samtal med Nordkoreas speciella galning. Så kan ju hela trion samlas och på agendan fundera vidare vilka flera tokstollar de bör bjuda in.


Tusan vad man hinner med under lång ledig måndag när saker och ting får rulla på utan tvång, utan att det ska finnas med ”måste”. Ser aldrig fram emot något i landet. Så blev lite stolt när jag krupit igenom landet och tagit rätt på allt det där torra som skulle plockas bort. Överlät inomhusmålningen istället! Och med lite assistans kunde jag köra över det där speciella skåpet till Per-Ewert, tungt men skåpet ska givetvis vara på rätt plats. Och blir småstugorna bara utplockade verkar det som att Carl-Henrik/Elin provar möjligheterna.

Heldag hos Centrum för Byggnadsvård. Sådant som intresserar Per-Ewert/Lina mycket. Men lite hann de i varje fall med hemma hos sig. Gäller bara att de gör en prioritering så de gör en sak i taget. Annars är det lätt hänt att drunkna i måsten. Fixa uthuset torde vara något av prio ett. Trots att det är slitigt med golvet som steg 1.

Byta av, Olle, Emil och Kalle hem från Rhodos möter nästan på Arlanda Annika o Tommy för vidare transport Mallorca. Drar så mycket nu med alla utlandsresorna. Borta bra men hemma bäst. När hemma är Sverige. Och sommaren bryter fram med stor hjälp av värmen som idag drog in med eftertryck. Märks inte minst framför spegeln där ena ansiktshalvan är röd och skiljer sig stort från andra delen. Kanske hade ansiktet riktat ensidigt åt ett håll under eftermiddagens tabata pass. Får vila upp anletet i morgon. Heldags sammanträde ger inga solmöjligheter.

Lång kväll – Gala för Världens Barn. Angeläget.   

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar