söndag 28 maj 2017

Goop


Det där att förhålla sig till. Som julafton, nyårsafton och midsommar. Men blivit minst lika stort. Förhålla sig till Elitloppet från Solvalla. Den här speciella dagen som också stavas Morsdag.


Många var dom. Som tagit sig till Solvalla. Samtidigt som det också är väldigt fin TV produktion. Rakt in i vardagsrummet. Blandade bilder men många som visar muskulaturen pumpa på högst vältränade hästar. I år också med den högst fantastiska franska Bold Eagle. Har aldrig sett något liknande. Men första loppet var kvalificeringen. Andra finalen – som bara skulle städas undan. Men då steg tio åriga finska Timoko med Björn Goop vid tömmarna iväg. Full rulle redan när startbilen lämnade. Och höll ända in över mållinjen. Imponerande – och firades friskt bland en extatisk publik.

469 – dagar kvar till valet. I det är jag helt överens med Fridolin. I annat, mycket tveksam. Och hur Mp ska kunna ta miljöfrågorna från ( C) är närmast en gåta. Miljö är ingen hägring utan måste ses i det verkliga sammanhanget. Luftslott får andra engagera sig i. Att man inte kommit längre i sitt hat mot bilen, det borde istället vara kampen för annat än en förbränningsmotor. Alternativ som redan finns!

870.000 med kronor bakom. Tydligen vad det kostade Sirius att flytta sin ena hemma match till Gavlevallen, Gävle. Fantastiskt. Undrar var de pengarna hamnade. En enorm synas-till-insats för vår länsmetropol.

På fotbollsfronten inget nytt. Gefle IF fortsätter sin kräftgång. Sjätte raka förlusten och fast förankrad. Där längst ned i superettan. Och inget händer, nada. Annat intressant. AFC Eskilstuna också helt nere i skiten. Men då i allsvenskan. Och tar igenom at resolut sparka sin tränare. Allt för att skaka om. Tränaren med två utsparkar bakom sig nu – Pelle Olsson – med tidigare lång Gefle erfarenhet.

Gick direkt för knock out. Alexander The Mauler Gustafsson. En kämpe som inte verkar vara rädd för hin håle själv. Blev en blodig sorti för den brasilianske motståndaren. Ut med honom och in med Alex fästmö som inför en jublande publikmassa tillfrågades om giftemål.

En smäll på de politiska partierna och vad-som-händer-efter-valdagen. SD proppade på och tog på sitt sätt avstånd från Batra som statsminister. Så nu kan spekulationerna skjuta fart ordentligt. Först på planen Björklund med besked. Det allra klaraste var; aldrig i majoritet tillsammans med SD.

Alltid viktigt. Se hur saker och ting verkligen fungerar inom en svag grupp. Blir intressant följa Gävles arbete för at se hur väl de äldre lyckas äta, lyckas få till sig det som man verkligen behöver. Maten är viktig, jätteviktig. Sitta själv och stoppa i sig från matdosor istället för att organisera gentemot en restaurang!! Himmelsk skillnad. Någonstans borde vi kunna prova, försöka, trampa upp nya stigar, våga förändra.

Så nedrans torrt i terrängen. Märks på nyhetsflödet kring alla dessa bränder. Branden på torvtäkten söder om Årsunda visade tydligt behovet av en snabb och kompetent Räddningstjänst. Väl sekunderad från helikoptersidan. 10 ha är en mycket stor yta. Men med hög skicklighet och i samverkan fasta styrkan med deltidsbrandkåren Österfärnebo så fick man det hela under kontroll. Gratulerar oss själv till att ha så god kompetens i egen organisation.        

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar