fredag 26 maj 2017

Ett mål räcker gott


Räddningsaktion. Ytterst viktig för att få förliga vindar i seglen. Känns som skeppsbrott hitintills. Som att man landat sitt ekipage på en öde ö. Tuff verklighet för Miljöpartiet som nu kongressar. Och även visar en tydlig strategi. Lanserar Lövin hårt och håller Fridolin långt från mikrofonerna. Att inte få räkna med bråk, passar knappast skolministern som borde bidra till att även höja matematik kunskaperna!


Inledde genom att mana till lugn, till att inte komma stickande med olika åsikter. Egentligen det som framgången byggt på. Att vara tummelplatsen för att prova olika idéer. Nu ska bara partistyrelsens idéer tolereras. Omsvängning modell 180 grader.

Tuffa tider presenteras av media per dagen tillära. 3% är uppmätt temperatur på väljarnas intressen. Just nu. Nu tänker man försöka stiga in som klimatets alternativ. Som miljöriddare. Känns som en seg laddare när man inte alls lyckats än så länge. Miljöfrågan handlar INTE om att förbjuda biltrafik, försvåra för tung trafik, ökade skatter för att slå på transportsektorn. Nyktra till och inse att fossilfritt är ett steg men att utsläppsfritt är ett gigantiskt stort steg, steg framåt. Tekniken finns, för transporter, för uppvärmning, för lagring. Men då gäller det att kunna tänka – också.

Frågetecknen kring Batra. Ja, där är vi med säkerhet väldigt många som tecknar ned frågetecknen i massor. Går det verkligen aktivt försöka närma sig och sedan inte ingå i någon form av allians med dylikt anhang. Laddat med svänggungor. Blir en oerhört intressant framtid som väntar. För mig själv är valet enkelt, busenkelt.

Underlaget färdigställt. Väntar på lite stöd för att fixa till nya terrasstaket hos mamma. Kanske, kanske någon erbjuder sig. Har i alla fall lagt ut en trevare. Så kan jag producera lite annat där uppe också.  

Klart positiv. Per-Ewert/Lina som bor in sig på ett så positivt sätt i Österbor. Kan bli oerhört bra. Carl-Henrik/Elin som nu tänker sig fylla sommaren granngårds och prova tomten för en kommande egen villa. Kan bli oerhört bra.

Sådant där sagobröllop. Glad få agera vigselförrättare. Fungerar ypperligt. Här finns det inte plats för baksnackaren. Här en vigsel med skön inramning, med känslor och faktiskt blänk i ögonen hos gästerna, också. Förtroende som känns och ger stolthet.

Fick ett positivt samtal. Körresan fungerar också den ypperligt. Dagen idag, föreställning nere i en saltgruva. Säkert en speciell resonans där nere. Men också tankar kring alla de som lagt så mycket av sina liv för att slita i en hård, grym miljö.

Fick en uppdaterad väderrapport från Christian där på förlossningen; Det hektiska klimatet i de sydliga regionerna har lett till omfattande foglossning. Under morgondagen spricker det upp i och med en högtrycksrygg, men senare på eftermiddagen väntas det bli surmulet och därefter kraftig efterbörd. Temperatur omkring 37 grader och väderspänningar i form av sporadiska sydliga vindbyar.

Tänk vilka andra intryck förlossningen skänker numera. Det här är inga minnen som jag minns på det sätt som Christian ger uttryck för!

Fylld kväll. Då var valet enkelt. Fylla på med lite eget göra istället för division fyra matchen i Järbo. Skulle förmörka hela veckoslutet med en förlust där i norra delarna av kommunen. Betydligt mera än blott ett derby. Plockade fram förbundets slutresultat med en nolla för hemmalaget och en etta för gästande blå/gult. Kändes onekligen gott.  

Mad Dog. Något lita på. Uttalar sig i Dagens Nyheter at om det hettar till i svenskt omland – då kommer USA farande. Mad Dog också benämnd James Mattis och USA:s försvarsminister. Ett besked bland alla andra från den speciella Trump-regimen.

Flytt på annorlunda sättet. Sker i Kiruna där det dras omkring med hus. Hus som ska flyttas. En hel svensk stad flytas för at ge plats för LKABs utvidgade brytning av järnmalm. Och så väldigt få protester. Ett tåligt folk, eller med från början så det dramatiska blev något odramatiskt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar