onsdag 31 maj 2017

Att beröra


Tänka nytt, tänka rätt, tänka framåt. Inte så enkelt nå ut med ett budskap i det stora brus som ständigt råder. Bruset som alltid finns där och som späds på med en form av krav att alltid vara tillgänglig, alltid vara påslagen. Kommer ut påtryckningar för att dela inlägg, trycka på gilla knappen. Känns redan lite passé.


Tacksam att bli inbjuden till just det här frukostseminariet. Klart jag hade mer näringsliv frukost hemma. Det var själva seminariedelen som var en formidabel höjdare. Handlar alltid om att beröra om man ska nå fram. Handlar alltid om att agera så andra pratar om oss. Men i verkligheten så är det alldeles för vanligt med att agera som att inget hänt. Egentligen ganska tydligt vad som borde göras. Men istället – fastlåst i fordom.

Inser givetvis att det finns vissa som kan driva processer, driva projekt. Medan andra inte alls har de förutsättningarna. Givetvis synd, tragiskt när just det speciella projektet skulle göra den stora skillnaden. Så himla onödigt tappa en möjlighet på grund av eget tillkortakommande. När det dessutom finns kompetens så nära.

En onsdag som inte var så där knökfull från början. Men saker och ting fylls på alltefter och så blir det inte många minuter över – nu heller. Var ju onsdag – och finns det utrymme då så blir det alltid besök på återvinningscentralen. Så och idag. Hade själv knappast något bidra med – men från mamma, full vagn.

Klart det är roligt få hämta, få umgås med småkillarna. Idag plockade jag bort dem från såväl skolan som det där föräldrakooperativet.  Och fick en liten tjej med ”på köpet”. Som triggade killarna en hel del. Som att få dem spela över ordentligt. Vankades också lek med boll under kvällen. Ska väl så småningom övergå till mer fotbollsliknande träffar. Kul att få med såväl Olle som Emil, så här långt.

Positivt möte i kyrkans tjänst. Fast inser och definitivt anser att vi kan göra mycket, mycket mera. Och speciellt på helt annat sätt. Men något svårt få saker och ting hända. Fordras en form av handpåläggning. Vanligtvis alltså.

Missade givetvis tabatan ikväll också. Miss alla tre gångerna i  veckan. Måndag, onsdag, fredag. Borde ersätta med något annat istället. Något annat är egentligen inte enbart stillasittande och godis. Just nu alltför mycket av det som kanske stavas osunt.

Börjar närma sig valåret 2018. Märks hos vissa partier högst speciellt. Ett parti som har sitt eget inbördeskrig runt partiledarskapet. Ett annat som helt tappat upplevelsen kring miljöfrågor och som nu tydligen försöker få fram sympati från de som anslutit sig till landets ledande miljöparti – till Centerpartiet. Försöker med antal råsopar idag. Funderar om det är dags slå tillbaka – men då med en mycket kraftigare käftsmäll.  Just nu väldigt mycket MuPpet show.

Den sena kvällspromenaden fick utgöra en form av revansch för det dekanta levernet. Inte högre tempo, fortfarande med en lur fastopererad mot ena örat. Någon kilometer är bättre än den som inte anträddes.

Paris avtalet innebär att de demokratiska länderna anträdde en väg för ett bättre samhälle, för stort ansvarstagande, för det kommande samhället. Utan utsläpp och för en rejäl omställning. Men så kommer han då fram. Walt Disney produkten T-rump. Som helt förnekar klimatpåverkan och istället anse sig stå för mer utnyttjande av saker och ting som skiffer. Genom att dra oljeledningar rakt över mycket känsliga områden. Trump Make America Great Again. Mycket great – rakt ned i källarvåningen.

Skulle vilja bli rejält uppbriefad. Söker på olika sätt uppdateringen. Men nu helt avbrutit på grund av det där åtagandet nere i Karlstad. Dygnet runt program – att göra skillnad. Kanske, kanske där kommer några stolpar som saker och ting kan utvecklas kring.

Skillnad det att vakna själv i egen säng och få bestyra morgonen själv med frukost och allt annat innehåll. Ser redan fram mot morgonen, då tänker jag ge mig själv egen tid utomhus med delikat frukost. Att leva medan man lever.  

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar