onsdag 24 maj 2017

Framgång, det man förtjänar


Stort, givetvis väldigt stort. Att få arrangera finalen i Europa League. Givetvis flera klasser lägre status mot Champions League. Men ändå så stort att det rönjer stort intresse i hela Europa – eller egentligen i hela Världen. Spelades upp sent på Friends Arena, eller som det dressats ut som Stockholm Arena. Trots att anläggningen faktiskt ligger i Solna kommun.


Än mer speciellt i kölvattnet efter terrordådet i Manchester. Möjligen därför båda lagens fans skötte sig mycket väl i förspelet. Vänlighet och respekt för varandras favoritlag. England vs Holland eller Manchester United vs Ajax. Det dyra äldre UK laget var för svårt för billigare och yngre holländska teamet. Så slutresultatet United 2 mot Ajax 0 representerade väl styrkeskillnaderna.


Njutning kan man få på olika sätt. Inte illa att ha tidig tid hos Fotåpia. Finns uppenbart mycket känslor i fötterna! Och nu är de välansade och skötta igen. Ny tid bokad givetvis. Professionellt hanterat och som alltid intressanta samtal med de två systrarna. Idag handlade det mycket om mångfald, tolerans, förnyelse, förståelse, integration, välfärdsbyggande.  

Igår var det mammas tur på samma ställe. Vilket hon fortfarande njuter av och borde tacka Ingrid för som både hämtade som levererade henne tillbaka.

För att komma framåt fordras det bett i tillvaron. Bita ifrån sig, visa framfötterna. Tydligen olika mellan våra orter. Speciellt svårt verkar det vara i Ockelbo. Där betten ändras till utdragna tänder – istället.

Terror diskuteras som händelse. Förfasas över. Ska bekämpas etcetera. Samtidigt borde alla förstå, inse att det just är det som de galna terroristerna resonerar. Hur de ska kunna driva fram känslor utifrån vi mot dom. Klyva ett samhälle och lyckas med sina svarta taktiska planer.

Kretslopp i akvaponisk miljö, professorn i microbiologi Matilda Olstorpe, Uppsala

Universitet. Idag skulle hon kunskapa oss i Högbo. Var laddad. Alla mina obesvarade frågor skulle kunna få svar. Men den avsatta dagen föll till intet. Något kommit emellan så innehållet sköts framåt. Fast lika intresserad – ändå.

Eftermiddagen, hann med all gräsklippning hos mamma. En bra start på kommande röda dag. Trodde inte riktigt jag skulle hinna under de timmar som stod till buds. Nu är det endast lite grönt kvar hantera – på Carl-Henriks och Elins tomt. Oerhört glädjande att de bestämt sig, liksom Per-Ewert/Lina till fastigheten i Österbor. Två av tre så helt nära. En speciell känsla. Kanske någon av dem också möter upp under dagen i morgon. En av tre, helt oinsatt. Men hoppas givetvis han hittat sin livs-stig trots att den uppenbarligen inte alls passerar vårt närområde.    

Idag enbart Olle i träningen. Emil vek undan med lite öronvärk. Men följde i varje fall med ned till idrottsplatsen. Nog så viktigt. Betydligt lugnare än Kalle, som var mest nöjd när träningen var slut. Påstod de ville stanna. Men det får väl bli annan gång. Om de får tillåtelse signat. Blev i alla fall lugnare – än mot om de kommit med hit.

I morgon försvinner den några dagar. Bilen till Gotland, dock utan mig. Men utlånad. Så nu blir det till att fixa mat och allt annat själv. Inte heller det min starka sida. Men kan absolut hantera. Fast har mycket, mycket annat som jag gott kan lägga vantarna på, utföra de här fria dagarna.

Inga röster lagda förrän de läggs. Hösten 2018. Ändå så jagar opinionsinstituten hårt. För att visa nuläge. När de lägger fram sina siffror, kontinuerligt. Skulle de här stämma så finns det väl skäl för Batra att stämpla ut, snarast möjligt, direkt. Samtidigt som säkert de här siffrorna kommer färga Mp på deras nu helgöverskuggande årsstämma. Tre procent – var annorlunda under Fridolins kolbits tid. Visar med tydlighet att det inte går sälja ut allt. Heder och ärlighet är fortfarande viktiga verktyg.    

DN/Ipsos majmätning

Moderaterna: 15 procent

Liberalerna: 7 procent

Centerpartiet: 13 procent

Kristdemokraterna: 4 procent

Socialdemokraterna: 26 procent

Vänsterpartiet: 9 procent

Miljöpartiet: 3 procent

Sverigedemokraterna: 19 procent

Erfarenhet visar att framgång driver framgång medan utsatthet driver på till den än värre tid av utanförskapet.

 

Innanför gemenskapen. Den som jag innerligt sänder ned till GE Klaven på deras internationella turné i polsk miljö. Trodde nog jag skulle få någon form av återkoppling. Kanske kommer i gammal teknik, på och genom vykort.

Tittar framåt. Skulle det på något sätt gå? Handlar mest om vilja, inställning och låta det ske. Helt enkelt. Att åter ta upp det där från förr. Fordras ännu mera nu. Men måste bestämma mig medan det finns platser. Till Midnattsloppet Stockholm. Den 19 augusti. Inte omöjligt om jag formulerar det som ett mål att nå till.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar