lördag 20 maj 2017

Smakar mera


Bättre sent än aldrig. Dagen idag för Olle och hans sex års fest. Istället missade han ju Mimmis fest. Lite dåligt synkat. Men planering ändå som höll. Räknade in sina paket och öppnade dem i raketfart. Full ös – som alltid. Kombinerade besöket med att hålla ögonen också på första semifinalen Canada vs Russia. Där var det tempo, enormt högt. Och kroppskontakter i sextio tuffa minuter. Efter de första två perioderna var det fullständigt klart. Ryssarna helt säkert till söndagens guldmatch. Men som det är i ishockey. Kantras över fort. Likadant denna eftermiddag. Och så vred kanadensarna över matchen till egen fördel. 4-2 och lönnlöven framme vid finalfighten.  


Mer överraskad. Kalle följde med hem till oss för övernattning. Ändå så är det ju inte sommar än. Så bada i sjön får anstå. Kul att bli så här överraskad! Dessutom inga problem alls ha hand om honom. När han är själv så är han rena lugnet.

Morrade lugnt där under förmiddagstimmarna. När uppemot 400 mopeder drog iväg från Strandbaden – för en utflykt Storsjön runt. Den där speciella lukten och tillhörande moln. Någon gång – kanske – någon gång åka med själv. Fattas ”bara” det där med gammal moped.

Så blev det dags i alla fall. Åka in till Sandviken och köpa dels terrassplasttaket till mamma som det där som Per-Ewert/Lina behöver i Österbor. Och fick välvilligt låna Stefans kärra. Behövs flakutrymme för fyra meters längder. Fattas cirka 2,5 mil innan skivorna är mottagna längst söderut.

Andra aktiviteter – det som ordnades för barn i vårt Centrum. Hade erbjudit mig ta med killarna dit – men blev ingen återkoppling. I Bollnäs annan festlig tillställning. Pride festival. Tydligen går vår Region i eget tåg. Men har inte själv blivit tillfrågad, så det handlade väl om en annan konstellation.

Var heller inte med i Göteborg. Och hade definitivt inte orkat heller. Men där var ju både Fredrik som Anki. För de 2,1 milen i Göteborgs Varvet. Mäktigt när kanske 40.000 personer springer över Älvsborgs bron.   

Plockade ordning i småstugorna. Gjorde insatser idag Per-Ewert/Lina. Soffor som skulle hanteras till andra ställen. Och säkert annat också som skulle hanteras. Dialogen med Carl-Henrik vad som kan vara kvar och som han tillsammans med Elin kan nyttja. Fortsättning försöker med säkerhet. För Carl-Henriks del handlade det om en del röjning. Blev en ordentlig hög. Samtidigt fullt tydligt att det finns behov av många flera timmar innan tomten är ordentligt röjd.    

Missade eftermiddagens besök. Tyvärr. Var ju onekligen länge sedan som Micke kom på besök. Dessutom med någon av tjejerna. Får fixa till tisdagen istället och följa med på utflykt till Hufvudstaden. Alltid lyhörd och vilja fullt ut att lära mer om ledarskap. Inom området; Lära för livet.

Pizza time. Plockade med Kalle ned så fick han välja ut två större. Så det fungerade med delning på fyra. Mamma var också med för dels hockeyns del, dels också för övernattning.   

Morgondagens känns onekligen fylld. Innan den ens börjat. Eftermiddagen med två olika träffar med två olika kommande brudpar. Budgetträff inom eget parti liksom annan träff i majoritets-konstellationen. Räknar med få till avstämning med Peter – före. Fast finns så mycket annat göra. Också. Men den som spar han har. Får hänvisa till detta.

Kvällsföreställningen handlade om andra semifinalen. Som alltid kamp. Men den finska sisun bar inte på svenska landslaget. Med 4-1 tågar Tre Kronor in på banan till söndagskvällens finalmatch vs Canada. Go Sweden, go. Mailar till kompisen där borta i Toronto, John Brioux. En gentleman men definitivt som alla andra kanadensare, fanatiskt nationella.  

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar