söndag 14 maj 2017

Tre små killar


När saker och ting byts ut. Förändringens årstid. När det gamla ska tas bort och det nya få livsutrymme. Få möjlighet växa fram. Säkert många ute i sina trädgårdar nu och gör de insatser som måste/borde göras. Går liksom inte vandra omkring blind, fordras faktiskt att kunna se – se vad som måste göras. I trädgården heter det beskära, att avgöra vad som får vara kvar. Det döda bort. Sedan finns säkert också skador, skador som kan repareras. Om man förstår och verkligen aktivt vill hela. Ärren som finns kvar men där det finns möjligheter när det finns kontakt med stammen. Inget kan få vara kvar i sin vinterdvala.


Varför lade man ned hockeysäsongen så tidigt. När det fortfarande tydligen är vinter där uppe. Idag rapporteras om hela en decimeter snö i Skellefteå! Förr i tiden någon form av hockeymecca. Time change.

Samöva, öka effektiviteten, stärka säkerheten. Precis det som är så viktigt i samhället. Ge tilltro, ge skydd, agera professionellt när det verkligen behövs. Varit händelser när det inte fungerat mellan de viktiga samhällsorganen Räddningstjänst – Polis – Ambulans. Nu tar Räddningstjänsten och Polisen ett stort steg framåt och avser komma än närmare varandra i ett Blåljus bygge i Gävle. Finns exempel i landet när de tre enheterna slagit ihop sina påsar för en ökad effektivitet, ökad trygghet. Nu i alla fall insiktsfullt med följeslagare Räddningstjänst + Polis

Annorlunda morgon. Vaknade där i sängen med två små killar, och en tredje i rummet strax intill. Lånegods liksom. Stökar till och så hela tiden mest igång. Men framförallt ger de så mycket tillbaka. Liv fullt är bara förnamnet. Många lekar, mycketchips/ostkrokar, mycket gungande, en del fotboll och mjukglass. Längdhopp, planer för badande. Mycket av det ena – och det andra. Men plötsligt drog de bara – och mamma stod där med full laddning ”stenkakor” – något besviken. Hon hade ju hoppats få stå för deras lunch dagen idag.

Saknar dem – inte. Katterna som inte riktigt vågar vara inne när de tar över huset. Speciellt katta, ute natten lång, tar hellre regnvädret än vågar sig in. Nästan som Färnebo katterna – vågar sig inte in – oavsett vem/vilka som är där.

Än bättre lag. Det som Tre Kronor mönstrar i VM turneringen. Idag ytterligare tre starka NHL stjärnor. Ändå lättade det inte riktigt ikväll heller. Klart det blev en säker seger, men knappast det som kan fordras av ett proffslag. Inte ens nu när man matchade Danmark.    

Tog fart gjorde heller inte den där partiledardebatten. Kanske någon blev imponerad – som vissa blir av käbbel. Möjligen hade det gått bättre med partiledarsamtal – om bara inställningen hade varit i dialogens tecken.  

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar