måndag 8 maj 2017

Hockey logik
















Kul när kompetens nyttjas. Precis som Centerstudenterna lyckats med när man väljer Elin Larsson från Sandviken till vice ordförande. Elin inte rädd för att göra avtryck, göra skillnad!

Studenter på annat sätt eller med längre namn, Studenternas – i Uppsala. Åter platsen för de samlade SM finalerna i bandy. Stor förhoppning från förbundet att festerna kan återuppstå från när arrangemanget plockades bort för fe mår sedan. Bandyfinaler utomhus i mitten av mars månad, äventyrligt om man skulle prioritera det rent sportsliga. Men här går det i andra hand. Mer satsning på fest. Säkert i flera dagar – höjer stämningen! Ett lyft för kroglivet i Uppsala – onekligen. 17 mars är datumet. Då ska guldet hem igen. Med garanti.

Blir svårare i hockeyn. Andra lag rustar, speciellt på målvaktssidan. Där Brynäs var för klena i år och överlät guldet istället för att plocka in Anders Lindbäck. Och tänker tydligen köra repris på misslyckandet nästa säsong också! Smart, smartare, smartast – eller tvärtemot, smart, mindre smart, huvudlöst.

Mindre tryck kring pågående VM i hockey. Mycket att bevisa för Grönborg. Misslyckandena staplas på varandra. Seglar iväg med ett renodlat NHL lag. Försöker pumpa upp intresset. Stort publiktryck – för Tre Kronor där nere i Köln. Men förlust, denna gång mot ungdomslaget från USA. Första förlusten mot jänkarna – på tolv år. Och första gången med ett så här stjärnspäckat lag. Avvaktar bortförklaringarna.     

Så svårt bara lämna ifrån sig. Funderingar kring den j-liga branden i Vallhov. Har någon tänt eld med berott mod? Kunde räddningsinsatserna startat i ett tidigare skede? Kunde vattentillgången tryggats? Nu söks boende på sociala media. Undrar smått – kan det vara ett alternativ……?

Samma sak i Gävle som i Sandviken. Bristande antal förskoleplatser. Växande befolkning, positivt med större antal barn. Men också större kostnader – och behov – för samhället.

Fem år, den tidsdräkt som Macron har på sig för att strukturera om det franska samhället. Sänka de statliga utgifterna, plocka bort större antal statligt anställda, stimulera näringslivet, sänka skatterna och öka gapet mellan arbete och inte arbete. Rätt eller fel, men något måste göras. Fortfarande imponerad av hans första tal. Och den långa promenaden dit. Allt till tonerna av Beethovens 9:a, d v s Europahymnen. Mäktigt och förväntansfyllt.

Blir ett intensivt arbete mot terrorn. Kanske behöver samtal med svenskan Ulvskog som glatt poserar med porträtt av livstidsdömd palestinier, dömd för att ha legat bakom självmordsattacker. Ulvskogs förklaring; Ska inte ses som ett stöd till den hon har på bild!

Klurar på logiken. Yrka avslag på ett projekt som ska presenteras med/av Uppsala universitet dagarna som följer därefter? Eller gå in i en organisation med motiv att annan medlem lämnar?




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar