lördag 13 maj 2017

Också en lördag


Olika sätt att släppa sig. I dag handlade det om lammsläpp hos Tomas i Vinnersjö. I morgon planeras för kosläpp. Torsdagar annat släpp – traditionell ärtsoppa. Rapporten från Emil och Anna-Greta – oerhört mycket folk. Vackert väder har väl gjort sitt. Men ändå mer känslosamt när får väller ut. Små lamm aktivt letar efter sina tackor. Mycket bäääande för att hitta rätt. Väl värt titta på när nu Mittmedia var med och filmade. Rekommenderas.


Hann liksom inte med. Körde mitt eget högst varierande program. Antal enkäter som skulle bearbetas. Den från Göteborgs Universitet tog det flera timmar att svara på. Gav nästan upp. Kryddade med Kommundagarnas uppföljning. Frågeställningar som gjorda för att arbeta vidare med såväl lokalt som regionalt. Tacksamt underlag för att få mer av spets i det egna arbetet. En del i det där med att sätta krav, ge bränsle som för fordonet framåt.


Blev både och – men ville ändå delta. Känns som det finns mycket av värme bland de som ställt upp på kyrkvärdsutbildningen. Klart det finns mest närhet till Årsunda x tre. En av dem skulle jag kunna blottlägga de innersta tankarna och funderingarna med. Litar på till hundra procent. Höll mig framme och blev utfordrad. Kunde också beröra gårdagens uppdrag. Till och med till avstängningskommissionens företrädare. Kan bidra med telefonnummer så det blir enklare snacka-skit-vidare.   


Det finns vigslar och så finns det vigslar. Idag en mindre variant men ändock så känslosam och något följa upp vidare. Blandningen England med Irland och med vittnen från Nya Zeeland och Kanada. Gav så mycket och inte minst tankarna framåt. Kan bli ett veribalt lyft inom utbildningsområdet. Gäller smedja medan järnet är varmt.

Andan i halsen. Fungerar det också. Hann med eftermiddagens tabata där uppe på gräsytan ovanför Strandbaden. Kände återigen på ordet borde. Borde köra flera träningar än en till två per sjudagars period. Borde gå med mer av planering och mera av sjutusan jäklar. Så enkelt skylla på uppdrag, på tidsbrist. När det faktiskt mest handlar om mig själv! Kul få vara med och även varje gång vara the oldest one. Bristen på mjukhet har jag vårdat genom alla år.

Blev sent bestämt. Emil ville övernatta. Halvtimme senare – Olle ville övernatta. Och halvtimmen senare – Kalle ville övernatta. Fungerar givetvis mycket väl. Timmen senare – mamma ville övernatta. Så nästan huset fullt. Med köttfärs och bihang så blev det tacos. Nästan alltid maträtt som tas emot väl. Men hindrade ändå inte snabbmarsch för att hinna till macken innan de stängde – hade ju beställts mjukglass. Innan det blev än mer av gungande och klättrande på några lekplatser. Känna på vattnet var också viktigt. För killarna har hela tiden varit inställd på badning under söndagen. Överraskningar ska man aldrig undervärdera. Fast – borde vara alltför kallt.

Logdansen i Vinnersjö ersattes av chips och ostkroksafton i närhet av TV:n med Eurovision Song Contest. Lyssnade noga för att kunna fånga in vinnarlåten. Lyssnade egentligen i onödan för hittade inget som kändes så där bra så att det stack ut. Tid tog det i alla fall. Ofantligt lång tid. Som det tog för att fylla upp de 254 olika mikrofonerna. Ett formidable jätte arrangemang.

Formidable framgång i hockey VM för Finland/Suomi. Vinst efter förlängning versus Norge! Som ett tecken på en flydd tidsålder.

Robin Bengtssons resultat dröjer. Hur långt it could go on.    

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar